Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România. Pot rămâne și 10 ani fără permis!

 Dumba Gabriela
.

Proiectul de lege care îi lasă pe șoferi 10 ani fără permis, dacă sunt prinși băuți sau drogați la volan, a fost adoptat de Camera Deputaților și va merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Șoferii care vor fi prinși băuți sau drogați la volan nu vor mai avea dreptul să conducă pe o perioadă de 10 ani. Proiectul de lege a fost adoptat astăzi, 14 mai, de Camera Deputaților, cu 246 de voturi pentru și 4 abțineri.

10 ani fără permis dacă sunteți prinși drogați sau băuți la volan

Propunerea legislativă modifică şi completează unele normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar Camera Deputaţilor este decizională pe acest proiect.

Măsura are scopul de a reduce numărul mare de accidente produs pe șoselele din România. Mai mult decât atât, noul proiect prevede înăsprirea pedepselor și pentru cei prinși cu substanțe interzise. Ei nu vor mai putea fi amendați, ci pedepsiți cu închisoarea, informează Antena 3.

Datele INS arată că la fiecare 80 de secunde are loc un accident auto, în România. Într-un an, sunt mai mulți morți pe șosele decât au fost în cutremurul din 1977. Patru din 10 accidente sunt provocate de tineri cu vârste între 18 și 24 de ani.

Citește și: Andreea Mantea recunoaște că a avut de învățat din greșelile surorii ei: „Nu picam niciodată în plasă. Când trebuia să iau o decizie, aveam grijă…'/ Cu ce se ocupă Lavinia, sora mai mare a prezentatoarei

Citește și: „Maya este parte din proiectul Zurli dintotdeauna. S-a întors în țară după ani de zile. Mă consult cu ea…' Cât de mult o ajută fiica pe Mirela Retegan și ce condiție le pune celor care vor să facă parte din Gașca Zurli/ EXCLUSIV

Și Legea 'fugarul plătește' a fost adoptată de Camera Deputaților!

În cursul zilei de marți, 14 mai, Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional, proiectul de lege iniţiat de către Ministerul Justiţiei care reglementează modalitatea de stabilire a cheltuielilor judiciare în cazul fugarilor care s-au sustras de la urmărirea penală sau de la judecată, cât şi modalitatea de recuperare a cheltuielilor ocazionate de aducerea lor în România.

Cei care sunt condamnați în România și fug în străinătate vor fi obligați să-și suporte cheltuielile de aducere în țară, a transmis ministrul Justiției. 'Fugarii trebuie să se gândească de două ori înainte să fugă de justiția din România', declară ministrul Justiției.

Legea merge acum la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

'Se știe că unii dintre condamnați și-au descoperit valențe de atleți, de atleți penali', spune Alina Gorghiu.

Potrivit ministrului, statul român a cheltuit anul trecut, cu aducerea infractorilor în țară, aproape 10 milioane de lei, notează Mediafax.

Conform Alinei Gorghiu, sunt două scenarii: cel care inculpatul fuge de urmărirea penală și atunci costurile aducerii în țară se adaugă la cheltuielile judiciare sau când condamnatul fuge de executarea pedepsei, iar în acest caz banii se vor recupera prin intentarea unui proces civil.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton