Noi schimbări în Codul Rutier. Klaus Iohannis a promulgat legea privind contestarea amenzilor de circulație

.

Codul Rutier a fost modificat. Vineri, Klaus Iohannis a promulgat legea privind contestarea amenzilor de circulație. Așadar, șoferii din România au fost supuși unor schimbări majore în ultimele luni și trebuie să știe ce schimbări vor avea loc în următoare perioadă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Șoferii care vor să conteste amenzile primite o pot face la judecătoria pe raza căreia își au domiciliul, și nu la judecătoria pe raza căreia au comis fapta pentru care au fost amendați.Până la modificarea legii, acest lucru se putea face doar la judecătoria de pe raza zonei în care au fost sancționați.

Citește și: Șoferii care conduc cu geamurile murdare la mașină vor fi amendați. Ce sume riscă să plătească


Citește și:Taxă nouă pentru turiștii care merg la Mamaia în 2023. Ce fac autoritățile cu banii

Citește și:Românii care adoptă un copil pot sta doi ani în concediu de acomodare și primesc indemnizație. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Citește și:Beatrice Rancea, despre legea conform căreia dansatorii se pot pensiona mai devreme: „După o anumită vârstă, nici corpul nu te mai ajută'

Klaus Iohannis a prolumgat legea privind contestarea amenzilor de circulație

Președintele României, Klaus Iohannis a promulgat vineri legea pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Actul normativ stabilește posibilitatea de a depune plângerea împotriva procesului verbal de costatare și sancționare a contravenției la judecătoria în a carei raza teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul.


‘Art. 118, alin. (1) din OUG 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, se modifică și va avea următorul cuprins: Art. 118. – (1) împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competentă a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul.’, precizează textul legislativ.


Alte schimbări din Codul Rutier

Klaus Iohannis a promulgat și legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 29/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern. Conform unei prevedei introduse în Parlament „auditul public intern prevăzut de prezenta lege, desfăşurat de către autorităţile şi instituţiile din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale nu se exercită asupra activităţii de informaţii pentru realizarea securităţii naţionale, respectiv cu privire la datele şi informaţiile obţinute, identitatea surselor de informaţii, metodele şi mijloacele concrete utilizate, precum şi la alte date şi informaţii specifice’.


Totodată, președintele statului a semnat vineri și decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Daniel Ghiță în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești