Nunțile și botezurile se interzic în toată țara. Noi restricții anunțate de Raed Arafat

 Stamen Diana
.

Nunțile, botezurile, mesele festive se interzic în toată țara, din cauza numărului ridicat de cazuri de COVID-19. Evenimentele nu se vor mai ține nici în interior, dar nici în exterior.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Noul coronavirus strică planurile tuturor românilor care aveau programate evenimente fastuoase în următoarea perioadă. Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că nunțile și botezurile se interzic în toată țara, aici făcând referire doar la evenimentele cu fast.

„Este foatre greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere', a spus Raed Arafat.

Citește și: Un nou simptom COVID-19. Medicii au descoperit încă un semn al infectării cu noul coronavirus

De asemenea, nunțile și botezurile de la biserică nu se interzic, pentru că există reguli speciale pentru acestea. La astfel de evenimente, numărul maximum de persoane permis este 16.

„Dacă situația se îmbunătățește se poate reveni asupra acestui lucru', a adăugat Arafat. Aceste reguli vor dura până la scăderea numărului de cazuri de coronavirus.

Citește și: Cât rezistă coronavirusul pe bancnote și telefoane. Atenție, durata este mai mare decât în cazul virusului gripal!

Noi restricții în România din cauza coronavirusului

CNSU a decis că purtarea măștii devine obligatorie și în spații deschise, în zonele aglomerate și acolo unde se înregistrează un număr crescut de cazuri de COVID-19.

Pe de altă parte, CNSU a mai decis că restaurantele, teatrele și sălile de cinema se vor putea redeschide și funcționa în interior în două incidențe: cu capacitate de 50% în zonele unde sunt până la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% și cu program limitat până la ora 23.00 în zonele unde sunt de la 1,5 până la 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Localurile din zone cu peste 3 cazuri la mia de locuitori rămân închise.

Citește și: Ce tratamente anti COVID-19 se folosesc în România, atât pentru pacienții cu forme ușoare, cât și pentru cei în stare gravă: „Toate au efecte secundare”

FOTO: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton