O elevă de 16 ani din București a murit după ce a consumat droguri și a întreținut relații intime cu un tânăr din Neamț, întâlnit pe internet / Băiatul a fost reţinut de DIICOT

 Dumba Gabriela
.

O elevă de 16 ani, din București, a murit în casa unui tânăr de 19 ani din Neamț, cunoscut pe internet. Fata se afla acolo pentru un concurs şcolar organizat de elevii unui liceu din Piatra Neamţ, însă duminică seara a fost așteptată la gară de băiatul respectiv și au plecat împreună, după care au întreținut relații sexuale în casa tânărului. Legiștii au găsit droguri în sângele fetei, la necropsie, iar tânărul a fost reținut de DIICOT alături de doi traficanţi de droguri.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Tragedia s-a produs în noaptea de duminică spre luni (30 spre 31 iulie 2023), atunci când eleva din Bucureşti a ajuns în casa unui tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ. Nu se cunosc detalii despre ce s-a întâmplat în casă, însă cert este că în jurul orei 01.20 tânărul şi-a sunat mama şi a anunţat-o că fata din Bucureşti sângerează puternic şi este inconştientă.

Ce s-a întâmplat cu fata de 16 ani din București care a murit în Neamț

Eleva a ajuns în Piatra Neamţ, duminică seară, în jurul orei 21.00, cu trenul, alături de alţi elevi din Bucureşti, scopul fiind acela de a participa la un concurs şcolar organizat de elevii Colegiului Naţional „Petru Rareş' Piatra Neamţ. La gară, ea a fost aşteptată de tânărul din Dumbrava Roşie, care a luat-o cu maşina şi a dus-o apoi într-o locaţie necunoscută, iar după aproximativ 3-4 ore au mers împreună la locuinţa acestuia.

În jurul orei 01.20 tânărul şi-a sunat mama şi a anunţat-o că fata din Bucureşti sângerează puternic şi este inconştientă. „La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 01:39, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați prin apel de urgență, de către o femeie, din localitatea Dumbrava Roșie, cu privire la faptul că în locuința sa se află o tânără decedată.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că este vorba despre o minoră în vârstă de 16 ani, din București. Echipajele medicale au efectuat manevre de resuscitare, din păcate fără efect.

Corpul acesteia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamț, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă', a declarat Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț la tvmneamţ.ro.

Citește și: Dana Roba susține că soțul ei a premeditat să o omoare, împreună cu fratele lui: „Judecătorii s-au uitat în telefonul lui. Își ziceau unul altuia să îmi fure banii și…'

Citește și: Cine sunt nașii Mariei Constantin și ai lui Robert Stoica. Sunt un cuplu celebru: „Am decis să…' / Artista s-a măritat a treia oară la 36 de ani

Eleva din Bucureşti, care a murit în județul Neamț avea droguri în sânge

Echipajul medical sosit în casa din Dumbrava Roşie a constatat că eleva avea hemoragie puternică în zona genitală, iar ulterior, în urma necropsiei, expertiză care a stabilit cauza morţii, medicii au descoperit că tânăra prezenta ruptură de vagin.

Mai mult, jurnaliştii din Neamţ spun că elevul ar fi declarat, atunci când a fost audiat de poliţişti, că hemoragia ar fi survenit în timpul unui act sexual când, la un moment dat, tânăra şi-ar fi pierdut cunoştinţa, a început să tremure puternic şi apoi a murit.

Tot la necropsie, medicii legişti au descoperit, în urma testelor toxicologice, că eleva de 16 ani avea droguri în sânge, respectiv o intoxicaţie cu metcatinonă, un drog sintetic folosit ca alternativă la metamfetamină, cunoscut şi sub numele de efedronă.

Ce a declarat tatăl fetei care a murit în județul Neamț

Tatăl elevei de 16 ani a declarat că fiica sa avea rezultate foarte bune la învăţătură, participase la mai multe olimpiade, dar şi că nu ar fi consumat substanţe interzise de bunăvoie. 

„Fiica mea – este unicul nostru copil – nu consuma droguri și era virgină. Bag mâna în foc pentru asta. Eu cred că drogul i s-a administrat cu forța sau i s-a administrat fără să știe, pentru a fi folosită apoi în scop sexual. Luni am fost la casa în care s-a petrecut nenorocirea și mama băiatului mi-a arătat înregistrări din nopatea aceea, de pe camerele de supraveghere din locuință. Se vede cum vine băiatul cu fiica mea, stau un pic prin casă, apoi intră în camera lui.

Ce s-a întâmplat acolo nu pot să știu, însă se vede că mergea pe picioarele ei și nu avea nicio problemă. Acolo în cameră s-a întâmplat ceva. Bănuiesc că l-a cunoscut pe băiat pe internet. Nu știam că îl cunoaște.

Din ce am reușit să aflu, ea a ajuns în gara din Piatra Neamț, duminică, în jurul orei 21. Acolo a fost așteptată de acest băiat, care a luat-o cu mașina. Nu știu unde a fost cu ea 3 sau 4 ore până au ajuns la locuința din Dumbrava Roșie”, a declarat bărbatul pentru tvmneamt.ro.

Tânărul din Dumbrava Roşie, în casa căruia a murit o elevă din Bucureşti, a fost reţinut de DIICOT

Tânărul în vârstă de 19 ani, din Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ, în casa căruia a murit o elevă din Bucureşti după un moment intim, a fost reţinut de procurorii DIICOT alături de doi traficanţi de droguri.

Băiatul a fost reţinut de procurori pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc. În cătuşe au ajuns şi doi prieteni ai tânărului prinşi în flagrant de procurori în timp ce aveau asupra lor acelaşi drog pe care l-a consumat şi eleva care şi-a găsit sfârşitul.

„La data de 01.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

Măsurile au fost dispuse după ce, la 31.07.2023, urmare a consumului unui drog de mare risc având ca substanță activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani).

Din probatoriului administrat a rezultat faptul că victima a consumat drogul de mare risc împreună cu unul dintre inculpați, la domiciliul acestuia.

În cursul urmăririi penale, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au prins în flagrant alți doi inculpați, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri , stabilindu-se că au comercializat și drogul de tip cristal, consumat de minoră și considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul acesteia.

În urma cercetării la fața locului și a perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate cantitatea de peste 300 grame de canabis, cântare și grindere și  mai multe obiecte purtând urme de substanță 3-CMC.

În cursul zilei de 02.08.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al procurorilor DIICOT.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton