O jurnalistă Al-Jazeera a fost ucisă miercuri dimineață în Cisiordania, în timp ce relata despre confruntările dintre armata israeliană și palestinieni, în sectorul Jenin. Shireen Abu Akleh, unul dintre cei mai cunoscuţi reporteri ai postului de televiziune menționat, purta vestă pe care scria "Presă" în momentul în care a fost împușcată. Postul TV acuză Israelul pentru această tragedie.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Miercuri-dimineață, o jurnalistă Al-Jazeera a fost ucisă în timp ce relata despre confruntările dintre armata israeliană și palestineieni. În pofida faptului că purta o vestă ce semnaliza faptul că era vorba despre un reporter, Shireen Abu Akleh a suferit o rană gravă la cap și a decedat.
O jurnalistă Al-Jazeera a fost ucisă în Cisiordania
Războiul continuă să facă victime colaterale, iar una dintre ele a fost o jurnalistă Al-Jazeera care și-a pierdut viața, în timp ce relata de la fața locului despre conflictele dintre armata israeliană și palestinieni, notează Digi 24.
Shireen Abu Akleh, reporter al postului de televiziune panarab Al-Jazeera, și-a pierdut viața în urma unei răni la cap, în timpul confruntării dintre israelieni și palestinieni. Armata israeliană susține că e posibil ca jurnalista să fi fost lovită de gloanțele palestinienilor, în timp ce postul de televiziune acuză Israelul de uciderea ei.
Citește și: Cum își va organiza Ioana Ginghină nunta: Am avut două nunți, acum poate va fi un simplu grătar’/ EXCLUSIV
Ministerul Sănătăţii palestinian a anunţat că, în timpul ciocnirilor de la Jenin, bastion al facţiunilor înarmate palestiniene din nordul Cisiordaniei, jurnalista Shireen Abu Akleh a suferit o rană gravă la cap şi a decedat. Conform postului Al-Jazeera, jurnalista purta cu cuvântul „Presă' în momentul în care a fost ucisă.
De asemenea, un alt reporter, Ali Samodi, care lucra pentru publicaţia palestiniană Al-Kuds, a fost rănit prin împuşcare în timpul aceloraşi confruntări de la Jenin, mai menționează sursa citată.
Armata israeliană a transmis că forţele sale au ripostat după „focuri de armă intense' la Jenin, precizând că „există o posibilitate, care acum este analizată, ca reporterii să fi fost loviţi – posibil de gloanţe trase de bărbaţi înarmaţi palestinieni', potrivit Reuters, preluată de Agerpres.
Shatha Hanaysha, o jurnalistă palestiniană care se afla lângă Shireen Abu Akleh când a fost împușcată, a declarat pentru Al Jazeera că la momentul incidentului nu erau confruntări între luptătorii palestinieni și armata israeliană iar grupul de jurnaliști a fost vizat în mod direct.
„Eram patru jurnaliști, toți purtam veste, toți purtam căști. Armata israeliană nu a încetat focul nici după ce ea s-a prăbușit. Nici măcar nu mi-am putut întinde brațul ca să o trag, din cauza împușcăturilor. Armata era pusă pe omor”, susține Shatha Hanaysha.
Al-Jazeera acuză Israelul
Deși Armata israeliană susține că este posibil ca jurnalista Al-Jazeera să fi fost ucisă de palestinieni, postul de televiziune a declarat, miercuri, că Shireen Abu Akleh a fost ucisă cu „sânge rece' de forţele israeliene în timp ce relata despre confruntările din sectorul Jenin.
„În ceea ce este evident o ucidere, încălcând legile şi normele internaţionale, forţele de ocupaţie israeliene au asasinat-o cu sânge rece pe corespondenta Al-Jazeera în Palestina, Shireen Abu Akleh, luată ca ţintă de tiruri de gloanţe în această dimineaţă', a precizat canalul de televiziune panarab într-un comunicat.
Ministrul de externe adjunct al Qatarului a condamnat uciderea jurnalistei Shireen Abu Akleh de către „ocupaţia israeliană' în Cisiordania şi a cerut pe Twitter să se pună capăt „terorismului israelian susţinut de stat'.
Israelul a fost ţinta mai multor atacuri, soldate cu cel puţin 18 morţi, începând cu 22 martie. Două dintre aceste atacuri au fost comise de arabi israelieni, iar alte patru de palestinieni
Foto: Facebook