O mamă de 25 de ani și copilul nou-născut au murit în Maternitatea Arad, din cauza unei infecții respiratorii severe. Tânăra mai avea doi copii acasă / Autoritățile au deschis o anchetă

 Dumitrache Laura
.

O tânără de 25 de ani a murit, marți, împreună cu copilul nou-născut în urma unei cezariene, la Maternitatea Arad. Femeia a fost adusă la spital cu ambulanța în stare gravă din cauza unei infecții respiratorii severe. Inspectorii de sănătate publică au început o anchetă la unitatea medicală din Arad. Tânăra de 25 de ani mai avea doi copii.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

O tânără în vârstă de 25 de ani a murit, ieri, la Maternitatea Arad. Femeia a fost adusă la spital cu ambulanța, fiind în stare gravă din cauza unei infecții respiratorii severe. Ulterior, tânăra a născut prin cezariană, dar din păcate, nou-născutul a murit. Medicul șef al secției de Obstetrico-Ginecologie a declarat că sarcina tinerei nu fusese luată în evidenta vreunui medic.

Tânăra însărcinată mai avea doi copii, iar în cursul zilei de luni, 4 decembrie, a fost transportată la spital cu Ambulanta, din localitatea Sântana, având probleme respiratorii. În cursul noptii, starea sa de sănătate, motiv pentru care a fost preluată de serviciul de Terapie Intensivă, iar marți dimineață s-a decis să fie supusă unei operații de cezariană.

Citește și: Alexandra Ivanov, tânăra însărcinată care a murit în chinuri la Maternitatea Botoșani, împlinea 26 de ani azi: 'Trebuia să sărbătorim frumos, dar ne-am adunat la mormântul ei…'

Citește și:Câți bani a primit din partea statului soțul Alexandrei Ivanov, gravida care a murit în chinuri groaznice la Maternitatea Botoșani. Suma infimă acordată pentru creșterea celor 3 copii rămași orfani de mamă

Citește și:„Nu și-a dat niciun interes. Știam că o să se întâmple asta”. Fratele Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la maternitatea din Botoșani, acuzații către medicul de gardă

Citește și:Copiii Alexandrei, tânăra însărcinată care a murit la Spitalul din Botoșani, au aprins lumânări pentru mama lor, în fața prefecturii. Imagini emoționante cu micuții

O mamă de 25 de ani și copilul nou-năuscut au murit în Maternitatea Arad, din cauza unei infecții respiratorii severe

O tânără în vârstă de 25 de ani, însărcinată cu cel de-al treilea copil, a murit, marți dimineață, alături de bebelușul său, la Maternitatea Arad, din cauza unei infectii respiratorii severe. Tânăra care mai avea doi copii și aștepta venirea pe lume al celui de-al treilea, a fost transportată la spital cu Ambulanța, din localitatea Sântana, in cursul zilei de luni, având probleme respiratorii. În cursul noptii, starea sa de sănătate s-a agravat, iar medicii au decis să fie supusă unei operatii de cezariană.

Din păcate, din tânăra de 25 de ani și nici copilul nou-născut nu au supraviețuit. Medicul-șef al secției, Gheorghe Furău a declarat că bebelușul a murit în timpul operației, iar două ore mai târziu s-a stins din viață și tânăra, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. „A fost adusă la spital cu ambulanţa, pentru febră la domiciliu, cefalee, tuse şi dispnee la efortul de tuse. Colegii au preluat-o, mai ales că era la termen cu sarcina, şi pentru că avea o stare influenţată au ţinut-o pe secţie. Sub tratament antibiotic s-a ameliorat parţial starea ei, dar din păcate în cursul nopţii, în jurul orei 4:30, dispneea s-a accentuat, motiv pentru care a fost preluată de serviciul de terapie intensivă şi s-a reuşit stabilizarea pacientei'În timpul intervenţiei, copilul nu a putut fi salvat, nu s-a putut resuscita, deşi au existat tentative. Ulterior, mama a prezentat stop cardiac ce a fost resuscitat de echipa operatorie şi după două ore de la terminarea operaţiei, pacienta a decedat”, a explicat medicul şef., potrivit adevărul.ro.

Care ar fi cauza morții tinerei de 25 de ani și a bebelușului său

Medicul-șef Gheorghe Furău este de părere că moartea mamei de 25 de ani și a copilului său ar fi fost cauzată de o bronhopneumonie de etiologie virală, fiind exclusă, în urma testelor, infectia cu Covid-19. Cauza exactă a tragediei va fi stabilită de medicii legisti care au preluat trupurile neînsufletite ale tinerei și a bebelușului, pentru efectuarea autopsiei. Conform medicului șef, sarcina tinerei nu a fost luată în evidență de un medic, deoarece mama s-a întors recent din Belgia. Nu putem aprecia exact cauzele decesului fetal, deoarece această sarcină nu a fost luată în evidență, mama întorcându-se din Belgia acum trei săptămâni. Sarcina a fost neluată în evidență, iar multiplele comorbidități și această bronhopneumonie sunt convins că au dus la decesul fetal și ulterior la decesul matern, a declarat Gheorghe Furău.

De asemenea, cazul de la Maternitatea Arad va fi analizat și de Direcția de Sănătate Publică Arad, care va trimite o echipă de control la Secția de Obsterică Ginecologie a Spitalului Județean Arad, pentru a lămuri cauzele tragediei. „O echipă a inspecţiei sanitare se va deplasa la spital pentru a vedea în ce condiţii s-a produs acest eveniment. În momentul în care primim de la Medicina Legală rezultatele anatomo-patologice, se va forma o comisie şi se vor urma procedurile' a declarat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Cecilia Irimie. 

Reamintim că în luna august, Alexandra Ivanov, o tânără în vârstă de 26 de ani, a murit în Maternitatea Botoșani. Alexandra era însărcinată cu cel de-al patrulea copil, dar sarcina era oprită din evoluție și i-a rugat pe medici să o opereze, deoarece avea dureri foarte mari. Din păcate, Alexandra avea să moară în spital, după ce medicii au refuzat să o salveze. Tânăra a lăsat în urmă un soț îndurerat și trei copii care vor crește fără mamă.

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton