Care este orașul din România unde oamenii trăiesc cel mai bine: "Nivelul ridicat de satisfacție presupune..."

 Radulescu Ruxandra
.

Care este orașul din România unde oamenii trăiesc cel mai bine. Raportul internațional pentru Calitatea Vieții a analizat 83 de orașe europene, din România, fiind selectate București, Cluj-Napoca și Piatra Neamț. Iată ce oraș din România se află în clasamentul primelor 10 orașe din Europa, unde locuitorii sunt cei mai mulțumiți de nivelul lor de trai.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Raportul pentru Calitatea Vieții a analizat mai multe orașe din Europa, iar rezultatul a fost unul suprinzător. Potrivit acestui studiu recent, cei mai mulțumiți cetățeni din România sunt clujenii. Cluj-Napoca a fost desemnat printre primele 10 orașe din Europa, cu cei mai fericiți locuitorii, ocupând locul 9 în top 10 alături de Zurich, Copenhaga, Stockholm și Geneva.

Daily life in Cluj, the city on the border of Romania and HungaryDaily life in Cluj, the city on the border of Romania and Hungary

Care este orașul din România unde oamenii trăiesc cel mai bine

În privință nivelului de trai Cluj-Napoca a înregistrat o creștere însemnată în ultimii ani, prin comparație cu anul 2019. De aceea, potrivit raportului pentru Calitatea Vieții, a fost desemnat drept unul dintre orașele cu cei mai fericiți locuitori. Rezultatul a fost stabilit în baza unui sondaj, în care 80% dintre respondenți au declarat că se simt în siguranță, iar 73% cred că pot să își găseseasca un loc de muncă mai bun.

Citește și: Mircea Bravo a vizionat garsoniera de 11 mp din Cluj: „Mai bine o făceai muzeu’

Citește și: Garsoniera de 11 mp din Cluj, cele mai amuzante comentarii: „Faci curat cu un șervețel umed”

„Nivelul ridicat de satisfacție presupune performanțe ridicate în managementul servicilor publice, în calitatea și performanța angajatorilor și nu în ultimul rând în relațiile dintre noi. Lucrurile acestea contează pentru că, un oraș care este perceput ca fiind foarte favorabilă calitatea vieții, devine mai atractiv'., spune Ioan Hosu, sociolog, pentru stirileprotv.ro.

Care este orașul european, cu cei mai fericiți cetățeni

Conform Raportului de Calitate, întocmit de Comisia Europeană, orașul cu cei mai mulțumiți locuitori este Viena. Capitala Austriei a ocupat același loc și anul precedent, în 2022. Zurich ocupă locul al doilea, unde 97% dintre corespondenți s-au declarat mulțumiți de nivelul de trai din orașul lor. Urmează Auckland, Noua Zeelandă și Copenhaga, Danemarca, pe locurile trei și patru. Geneva este pe locul al cincilea și subliniază nivelul ridicat de trai din Elveția.

Cluj-Napoca, orașul cu cele mai scumpe chirii la spații de locuit

Din păcate, Cluj-Napoca are și un mare neajuns pentru cei care au de gând să se mute acolo. Este vorba de chiriile spațiilor de locuit, care pot ajunge la sume mult prea mari, având în vedere ceea ce ce oferă.

În 2022, a fost scoasă spre închiriere în Cluj-Napoca, o garsonieră, ce are cada chiar în bucătărie, lângă aragaz. Așa cum era de așteptat, anunțul proprietarului a devenit imediat viral pe rețelele de socializare, iar internauții nu s-au putut abține să nu lase o reacție.

Garsoniera care are cada lângă aragazul din bucătărie este scoasă la închiriere cu suma de 2.500 de lei, echivalentul a 500 de euro pe lună. Cei care au văzut anunțul au rămas fără cuvinte, ținând cont că la acest preț poți închiria un apartament de tip studio.

FOTO: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton