Părinții tinerilor uciși de Vlad Pascu în 2 Mai, reacții după ce au aflat că Ancuța Popoviciu rămâne judecătoare în dosar: „Nu este capabilă. Un judecător competent...”

 Calin Maria Bianca
.

Părinții tinerilor uciși de Vlad Pascu în 2 Mai, reacții după ce au aflat că Ancuța Popoviciu rămâne judecătoare în dosar. Ancuța Popoviciu, judecătoarea din dosarul 2 Mai, a stârnit numeroase controverse prin acțiunile sale, astfel că după ce Inspecția Judiciară a propus suspendarea ei din funcție, se pare că propunerea a fost respinsă și va continua să se ocupe de cazul lui Vlad Pascu.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Nu mai este un secret faptul că la primul termen de judecată, pe 22 februarie, judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a intrat în sala de ședințe mestecând gumă şi apoi a întrebat dacă unul dintre tinerii ucişi în accident e prezent şi el la proces. De aici, șirul acțiunilor care au creat suspiciuni s-a mărit, însă cu toate acestea se ocupă în continuare de cazul sensibil de la 2 Mai, conform ultimelor detalii apărute.

image-2023-09-14-26532304-0-vlad-pascuimage-2023-09-14-26532304-0-vlad-pascu

Citește și: Judecătoarea de la Mangalia va judeca în continuare procesul lui Vlad Pascu. Ioana Ancuţa Popoviciu a întrebat dacă Sebi, tânărul mort în tragedia din 2 Mai, este în sală

Citește și: Ancuța Popoviciu, judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, 11 întrebări și 70 de secunde de tăcere la audierea CSM. Încă se dezbate dacă o suspendă sau nu

Citește și: Cum și-a ales Puya numele de scenă: „E porecla mea din cartier. Mai sunt oameni care vin la spectacole și mă uimesc când îmi spun…'. Care este numele real al artistului

Citește și: Când vor fi livrate pensiile în luna mai. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu și de șeful Poștei Române

Părinții tinerilor uciși de Vlad Pascu în 2 Mai, reacții după ce au aflat că Ancuța Popoviciu rămâne judecătoare în dosar

Vestea că Ancuța Popoviciu rămâne judecătoare în cazul lui Vlad Pascu, care a ucis doi tineri fiindcă s-a urcat băut și drogat la volan, a stârnit un val de furie în rândul părinților victimelor. Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, s-a arătat complet revoltat de ceea ce se întâmplă, explicând că gesturile ei denotă lipsă de profesionalism, dar și că nu o vede capabilă pentru a judeca un astfel de caz extrem de complex și foarte sensibil totodată.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că astăzi a fost cu noi şi că a arătat adevărata faţă a Ancuţei Popoviciu. De aia am şi vrut strămutarea dosarului de la Mangalia la Constanţa pentru că această doamnă Ancuţa Popoviciu nu este capabilă să judece asemenea caz', a spus Valentin Olariu, tatăl lui Sebi.

Ancuța Popoviciu, gesturi neașteptate în fața presei

După ce a aflat că acest caz rămâne în continuare sub tutela ei, spre îngrijorarea și furia părinților tinerilor uciși de Vlad Pascu, Ancuța Popoviciu a ieșit din sală, unde a fost așteptată de presă pentru câteva întrebări. Ei bine, deși s-a oprit în fața lor vreme de 1 minut și toți așteptau răspunsurile ei, aceasta doar i-a privit profund și a plecat fără a spune nimic, moment care l-a enervat pe tatăl Robertei, tânăra ucisă.

La fel s-a comportat şi în sala de judecată. Priveşte spre tine dar priveşte, de fapt, prin tine. Cei de la CSM să pună dosarul în braţe unui judecător competent', a mărturisit, la rândul lui, Cătălin Dragomir, tatăl Robertei.

Mai mult decât atât, acest gest, făcut de judecătoare chiar la ieșirea din sală, a atras atenția mai multor persoane. Inclusiv un psihiatru a comentat privirea și reacția ei.

„Este, evident, o speculaţie dar comportamentul acesta ridică şi mai mult suspiciunea publică despre acţiunile, comportamentul, atitudinea acestei persoane în timpul execuţiei meseriei pe care o are.', a declarat Gabriel Diaconu, psihiatru, pentru Observator.

Ancuța Popoviciu a fost propusă pentru suspendare din funcție

Reamintim că judecătoarea de la Judecătoria Mangalia a fost propusă pentru suspendarea din funcție până la finalizarea procedurilor disciplinare, iar CSM a rămas în pronunţare, după o amânare, însă recent a luat decizia să rămână cazul tot sub conducerea ei. Plin de furie, înainte de a afla verdictul final, tatăl lui Sebi a făcut o serie de declarații acide.

„Este bine că a văzut o ţară întreagă. Exact această reacţie o are şi în sală – de sfidare. Justiţia română eu cred că trebuie să ne apere pe noi şi văd că ne sfidează în ultimul hal. Pentru ce? Pentru ce au murit copiii ăştia? 

Ca pe Vlad Pascu, peste trei ani de zile, să-l vedem conducând maşina şi mai omorând alţi oameni? După imaginile pe care le-am văzut, mi-am adus aminte când a întrebat de Sebi dacă este în sală.

Credeţi-mă că nu ştiu ce se va întâmpla, dacă această judecătoare va rămâne în acest dosar. Suntem foarte bulversaţi. Aşteptam să se întâmple ceva. Copiii să fie răzbunaţi şi Vlad Pascu să primească pedeapsă maximă, că asta merită. Nu cerem mai mult. Vrem dreptate şi vrem să se aplice legea. Nu cerem mai mult. 

Îmi doresc să se mute dosarul din Mangalia, acolo este lumea coruptă. Măcar la Constanţa să se mute. Ştiu că acolo sunt judecători buni care trebuie să judece acest dosar complicat',  a spus Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu, înainte de a afla că judecătoare rămâne în acest dosar.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton