Patronii stației GPL de la Crevedia au fost arestați și duși la audieri: "Societatea comercială a funcţionat prin încălcarea dispoziţiilor legale". Ce acuzații se aduc

 Radulescu Ruxandra
.

Patronii stației GPL de la Crevedia au fost arestați și duși la audieri. Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, patronii stației GPL de la Crevedia, care a explodat sâmbătă 26 august, cauzând moartea a cinci persoane și rănirea altor 50, au fost arestați marți, 5 septembrie,. Cei doi sunt acuzați de distrugere din culpă, iar firma pe care o dețin a fost pusă sub urmărire penală.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Patronii stației GPL de la Crevedia au fost arestați și duși la audieri. Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, patronii stației GPL de la Crevedia, unde au avut loc deflagrațiile din data de 26 august, soldate cu moartea a cinci persoane și rănirea a altor 50, au fost arestați marți, 5 septemebrie. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce au fost audiați, fiind acuzați de distrugere din culpă. În această dimineață, cei doi au fost scoși din arest și supuși unei noi serii de audieri.

befunky-collage-72befunky-collage-72

Patronii stației GPL de la Crevedia au fost arestați și duși la audieri

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, patronii firmei Flagas de la Crevedia, unde au avut loc exploziile soldate cu moartea a cinci persoane și rănirea altor 50, au fost arestați și audiați marți, 5 septembrie. În această dimineață cei doi au fost aduși din nou la audieri, la Parchetul General, notează Libertatea.ro.

Citește și: Povestea emoționantă a lui Crevete, motanul rănit care a supravieţuit exploziei din Crevedia: „Dintr-un morman de moloz a ieșit. Ars la mustăți, bot, urechi, ochi, pe labe, cu un dinte rupt'

Citește și: Al treilea deces în urma exploziilor de la Crevedia. Un bărbat rănit a murit la Spitalul Floreasca

Citește și: Cine este patronul stației GPL de la Crevedia, unde exploziile au ucis 2 oameni și au rănit grav 56. Tatăl lui este primarul din Caracal: „Eu nu ştiu ca băiatul meu să fi făcut ilegalităţi

Citește și: Mesajul sfâșietor transmis de copiii celor doi soți morți în urma exploziei de la Crevedia: „Ne-ați lăsat singuri…

Marți seară, avocatul patronilor Flagas SRL a declarat că Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă ar fi fost „luați de pe stradă' pentru a fi duși la audieri, fără să fi primit citație înainte. Avocatul a mai precizat că a aflat din presă că cei doi au calitatea de inculpați.

„În timp ce eram în camera de anchetă și ni s-a adus la cunoștință calitatea de suspecți și reținerea, am ajuns să cunosc din media, de pe telefon, despre un comunicat de presă în care era prezentată situația cu cei doi clienți ai mei, nu suspecți cum am fost informați, ci cu calitatea de inculpați. Tot din comunicatul de presă al Parchetului General, am aflat eu, avocat ales, că cel de-al treilea client al meu, societatea în cauză, a fost și ea pusă sub urmărire penală', a declarat avocatul celor doi patroni.

Ce acuzații li se aduc patronilor stației GPL de la Crevedia

Procurorii au pus sub acuzare firma Flagas SRL, deținută de Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, pentru comiterea infracţiunii de distrugere din culpă care a generat un dezastru de proporții, soladat cu moartea a cnci persoane și rănirea altor 50. Potrivit anchetatorilor, firma „a funcţionat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale' la Crevedia.

În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea a doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru', a transmis, marţi seară, Parchetul General, într-un comunicat de presă.

„În perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, în realizarea obiectului de activitate şi în interesul său, ca urmare a politicii promovate de către factorii decizionali din structura de conducere a acesteia, respectiv cei doi inculpaţi menţionaţi anterior, societatea comercială a funcţionat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL (…), la punctul de lucru neautorizat amplasat pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, în comuna Crevedia, judeţul Dâmboviţa', precizează procurorii.

FOTO: Instagram, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton