Pensiile cresc de la 1 ianuarie cu 13,8%. Câți bani vor primi aproape cinci milioane de români

 Ifrim Georgiana
.

De la 1 ianuarie 2024, pensiile românilor vor fi majorate cu 13,8%, ceea ce înseamnă că valoarea punctului de pensie va crește cu 240 de lei. Guvernul ar urma să indexeze pensiile cu rata inflației. Iată declarațiile susținute de prim-ministrul Marcel Ciolacu!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

De la începutul acestui an, pensiile se vor majora pentru aproximativ 5 milioane de români. Potrivit prim-ministrului Marcel Ciolacu, toate pensiile vor crește cu 13,8%, pentru a se repara „inechitățile', însă aplicarea legii se va face treptat. Astfel, diferența dintre pensia minimă și cea medie va fi de aproape 1.000 de lei.

Citește și: Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie cu 5.1%. Câți bani vor primi cei cu vârste între 2 și 18 ani

Citește și: Lora se mărită cu Ionuț Ghenu, după 8 ani de relație: „Aș vrea să pun stop și să mă preocupe iubirea mea”. Detalii despre nuntă

Citește și: Anamaria Prodan a dezvăluit abia acum de ce s-a bătut cu Reghecampf, anul trecut: „Nu se poate să decad așa, ce exemplu dau eu copiilor mei?”

Citește și: Primele reacții ale actorilor din Friends, după moartea lui Matthew Perry: „Am fost mai mult decât niște colegi, sunt atâtea de spus…”

Pensiile cresc de la 1 ianuarie cu 13,8%

Începând cu 1 ianuarie, pensiile românilor vor fi majorate în raport cu rata inflației, iar valoarea punctului de pensie va crește cu 240 de lei. Mai exact, conform calculelor, pensiile vor crește cu cel puțin 151 de lei în raport cu rata inflației.

Aplicarea legii se va face diferențiat, urmând ca, în primă instanță, să fie majorată doar pensia minimă, în valoare de 1.125 de lei, sursă de venit pentru aproximativ un milion de români. Noua lege a pensiilor va intra în vigoare după procesul de aprobare parlamentară.

„La 1 ianuarie, pensiile toate se măresc cu 13,8%, conform legii. Noua lege a pensiilor va intra în vigoare cu 1 ianuarie. Într-un fel, eu am devansat Legea pensiilor prin cererea de plată numărul 4, să încercăm să o finalizăm anul acesta, pentru că erau prea multe jaloane în cererea de plată numărul 4 şi să nu mai păţim cum s-a întâmplat cu jalonul în cererea de plată numărul 3. Nu numai faptul că mai avem foarte puţine jaloane de îndeplinit la cererea de plată numărul 3, am început să închidem foarte multe din cererea de plată numărul 4. Eu legea nu o pitesc, legea va merge în Parlamentul României, pentru că acolo se legiferează', a spus Ciolacu, potrivit digi24.

În ce stadiu se află noua lege a pensiilor

Marcel Ciolacu declară că legea va trece de Parlament până la sfârșitul lunii noiembrie, urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

„Eu cred că până la sfârşitul lunii noiembrie o să trecem noua lege a pensiilor prin Parlament. Pe urmă, ea va urma să fie pusă în aplicare de la 1 ianuarie. În ea sunt prevăzute închiderea anumitor inechităţi. O lege a pensiilor nu se poate pune în aplicare instant, trebuie făcut noul soft pe baza legii', a adăugat premierul.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton