Pericolul reprezentat de coronavirus pentru femeile însărcinate. Una din 10 femei gravide, infectate cu COVID-19, ajunge la terapie intensivă

.

Încă de la declanșarea pandemiei de coronavirus, una dintre cele mai mari angoase a fost legată de modul în care COVID-19 afectează femeile însărcinate. Vești bune vin, însă, din Marea Britanie. Conform unui studiu preliminar al oamenilor de știință de la Universitatea Oxford, viitoarele mame nu prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta forme severe ale noului coronavirus comparativ cu restul oamenilor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Din cauză că sistemul imunitar devine mai slăbit în timpul sarcinii, femeile care așteaptă un copil sunt mai predispuse la a dezvolta infecții. Aesta este motivul pentru care declanșarea pandemiei de coronavirus a dus la mari motive de îngrijorare în privința viitoarelor mame. Vești bune, vin, însă, din Marea Britanie.


VIVA! de mai

Conform unui studiu preliminar realizat de oamenii de știință britanici, citat de Reuters, femeile însărcinate nu prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta forme severe de COVID-19, comparativ cu alte femei. Dintre viitoarele mame care manifestă, totuși, forme complicate ale noului coronavirus, majoritatea se află în ultimele luni de sarcină.


Cât de periculos e noul coronavirus pentru femeile însărcinate

Studiul condus de oameni de ştiinţă de la Universitatea Oxford şi Colegiul Regal Britanic al Obstetricienilor şi Ginecologilor a monitorizat 427 de femei însărcinate infectate cu COVID-19, în perioada 1 martie-14 aprilie. În urma cercetării, s-a ajuns la concluzia că mai puțin de 0,5% din toate femeile gravide au fost internate cu temuta boală, iar din acestea, doar una din zece a necesitat terapie intensivă.

Majoritatea femeilor însărcinate care au fost internate aveau mai mult de şase luni de sarcină, fapt care subliniază importanţa continuării aplicării măsurilor de distanţare socială în fazele avansate ale sarcinii‘, a declarat Marian Knight, profesoară la Oxford în domeniul sănătăţii maternale şi a copiilor, implicată în studiul condus de oamenii de știință britanici.

Foto: Hepta