Postul Paștelui. Cum se prepară maioneza de post, fără ouă / Rețetă simplă

 Dumba Gabriela
.

Postul Paștelui nu ne obligă să renunțăm la preparatele favorite din cauză că unele rețete includ maioneză. Dacă nu știați până acum, se poate prepara o delicioasă maioneză de post, care ne ajută să savurăm în voie salata de Boeuf, pe cea de vinete sau pe cea din conopidă și usturoi.

Ingrediente pentru maioneza de post

150 ml lapte de soia

300 ml ulei

sare

1 linguriță muștar

1 lingură suc lămâie

Cum se prepară maioneza de post

Punem în vasul mixerului vertical laptele, uleiul și sarea. Introducem mixerul până în fundul vasului, îl pornim și îl menținem în acea poziție pâna vedem că s-a îngroșat compoziția (în maxim 2 minute).

În acest moment adaugăm muștarul și sucul de lămâie și mixăm ridicând ușor de jos în sus până compoziția devine groasă, ca o maioneză obisnuită, din ouă.

Puteți adăuga această maioneză în salata de vinete, salata de Boeuf, salata orientală, salata din conopidă cu usturoi, alături de cartofi prăjiți sau copți sau în orice altă combinație în care ați fi adăugat, de regulă, maioneză normală.

Poftă bună!

sursa: www.divainbucatarie.ro

Citeste si:

Rețetă simplă pentru o delicioasă ciulama de ciuperci, de post

Rețetă pentru mâncare de mazăre, de post

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton