Postul Paștelui nu ne obligă să renunțăm la preparatele favorite din cauză că unele rețete includ maioneză. Dacă nu știați până acum, se poate prepara o delicioasă maioneză de post, care ne ajută să savurăm în voie salata de Boeuf, pe cea de vinete sau pe cea din conopidă și usturoi.
Ingrediente pentru maioneza de post
150 ml lapte de soia
300 ml ulei
sare
1 linguriță muștar
1 lingură suc lămâie
Cum se prepară maioneza de post
Punem în vasul mixerului vertical laptele, uleiul și sarea. Introducem mixerul până în fundul vasului, îl pornim și îl menținem în acea poziție pâna vedem că s-a îngroșat compoziția (în maxim 2 minute).
În acest moment adaugăm muștarul și sucul de lămâie și mixăm ridicând ușor de jos în sus până compoziția devine groasă, ca o maioneză obisnuită, din ouă.
Puteți adăuga această maioneză în salata de vinete, salata de Boeuf, salata orientală, salata din conopidă cu usturoi, alături de cartofi prăjiți sau copți sau în orice altă combinație în care ați fi adăugat, de regulă, maioneză normală.
Poftă bună!
sursa: www.divainbucatarie.ro
Citeste si:
Rețetă simplă pentru o delicioasă ciulama de ciuperci, de post