Povestea emoționantă a lui Crevete, motanul rănit care a supravieţuit exploziei din Crevedia: "Dintr-un morman de moloz a ieșit. Ars la mustăți, bot, urechi, ochi, pe labe, cu un dinte rupt"

 Radulescu Ruxandra
.

Povestea emoționantă a lui Crevete, motanul rănit, care a supravieţuit exploziei din Crevedia. Deflagrațiile de la stația GPL, din Crevedia, în care trei persoane și-ai pierdut viața și peste 50 au fost rănite, a avut un impact devastator. Multe necuvântătoate au pierit în urma exploziilor, odată cu gospodăriile ce au ars din temelii, dar iată că un motan, în vârstă de trei luni, a supraviețuit miraculos sub dărâmături. Patrupedul se numește Crevete și a fost adoptat de o familie cu suflet!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST GRATIS, AICI!

Povestea emoționantă a lui Crevete, motanul rănit, care a supravieţuit exploziei din Crevedia. Exploziile de la stația GPL, din Crevedia, au distrus totul în jur, pe o rază de peste un kilometru. Trei persoane au murit, până la acest moment, în urma deflagrațiilor, și peste 50 sunt rănite. Animalele domestice din gospodării au avut și ele de suferit, majoritatea murind din cauza incendiilor generate de explozii. Totuși, în orice tragedie există și mici miracole, iar în acest caz este vorba despre un motan, în vârstă de doar trei luni, pe nume Crevete, care a supraviețuit sub dărâmături.

370285381_6683645818396336_4487623061370154546_n370285381_6683645818396336_4487623061370154546_n

Povestea emoționantă a lui Crevete, motanul rănit, care a supravieţuit exploziei din Crevedia

Moanul Crevete abia se mai putea ține pe picioare, fiind ars și malnutrit, atunci când a ieșit de sub grămada de moloz și a fost găsit de o familie care l-a adoptat.

Citește și: Al treilea deces în urma exploziilor de la Crevedia. Un bărbat rănit a murit la Spitalul Floreasca

Citește și: Cine este patronul stației GPL de la Crevedia, unde exploziile au ucis 2 oameni și au rănit grav 56. Tatăl lui este primarul din Caracal: „Eu nu ştiu ca băiatul meu să fi făcut ilegalităţi'

Citește și: Mesajul sfâșietor transmis de copiii celor doi soți morți în urma exploziei de la Crevedia: „Ne-ați lăsat singuri…'

Cum intri în Crevedia, pă dreapta, aproximativ vis – a – vis de problemă, dintr-un morman de moloz și efectiv dărâmături, a ieșit baiatu ăsta; maxim 3 luni, ars la mustăți, ars la bot, ars la urechi, ars la ochi, ars pe labe, cu un dinte rupt … te și întrebi cum a reușit să supraviețuiască, cum de flăcările nu i-au luat cu totul vederea sau nu a fost afectat mai rău. Nu pot spune că merge, dar stă pe picioarele lui, a venit singur într-o dungă dinspre moloz către humans.
Ce nu se prea vede în această fotografie, e atitudinea. Deși a venit către oameni în starea descrisă mai sus, nu s-a plâns deloc, nu a mieunat, nu a zis nimic, n-a cerut nimic. Te privea parcă cu înțelepciunea unui maestru spiritual în vârstă de 98 de ani, care la viața lui le-a văzut pe toate și care pare să fie împăcat cu ideea că e posibil să nu mai aibă foarte mult timp la dispoziție. Probabil pare nebunie, dar efectiv asta am simțit eu când se uita la mine.

Domnu coleg George l-a botezat CREVE… a devenit CREVETE. Nu e chiar un pet name, dar așa a rămas.
Pe scurt, Crevete a supraviețuit.

Începând cu data de 29.08.2023 și până câte zile i-o da Maiculița Domnului, Crevete are statut de family member și cu asta am zis tot.
Albumu CREVE va fi public la cererea tuturor celor care l-au cunoscut deja și care vor să vadă ce mai face din când în când.
Deocamdată are medic personal de mare talent, e în carantină într-un apartament cu 2 camere decomandat prin amabilitatea unor oameni cu suflet mare și nu se predă. Doctoressa spune că e atât de slab încât e clar că făcea foamea de mult timp.
Deși pare ciudat sa spui asta … CREVETE a avut noroc.
Can’t save them all … dar e bine să contribuim fiecare cu ce putem.
Din păcate tragedii vor fi mereu, unele care chiar nu pot fi evitate (cum sunt cele naturale).
Unele sunt tragedii umane, unde doar ne putem imagina cum ar fi. Cum ar fi astăzi să ai casă și soție și maine sa ai un morman de moloz și o soție arsa pe 90% din corp. Nici nu am curaj să încerc să-mi imaginez așa ceva.
Să privim și partea pozitivă.
Eu sunt de părere că dacă facem fiecare ce este corect și omenește posibil, fiecare din locul în care se află, totul va fi mult mai bine.
Probabil Romania ar fi fost Elveția dacă lucrul ăsta s-ar fi întâmplat pe toate palierele de funcții publice, măcar de după Revoluție până în prezent.
Cert este un aspect:
Crevete nu se predă, deci nici noi nu o putem face
„, a scris noua familie a motanului Crevete, pe Facebook.

Tatălui patronului stației GPL, de la Crevedia, după exploziile devastatoare

Două explozii devastatoare urmate de incendii au avut loc, sâmbătă seară, la o stație GPL din Crevedia, al cărei patron este fiul primarului PSD din Caracal, județul Olt, Ion Doldurea. În explozii, două persoane, soț și soție, au murit, iar 56 de persoane au fost rănite, majoritatea fiind pompieri care interveneau la fața locului. Un număr de 39 de pompieri au fost răniți în a doua explozie puternică produsă în jurul orei 21.00. 

Ion Duldurea, primarul PSD din Caracal, a confirmat că stația GPL din Crevedia care a explodat îi aparține fiului său, Ionuț Daniel Doldurea.

Într-adevăr, această staţie care a luat foc este a fiului meu Ionuţ. Ionuţ este acolo. Este cu procuratura după el! Nu mai funcţiona staţia respectivă! Eu nu ştiu ca băiatul meu să fi făcut ilegalităţi, a spus Ion Doldurea, potrivit News.ro.

Edilul din Caracal e de părere că dezastrul ar fi fost provocat de la o mașină.

Acolo nu era depozit cum tot aud la televizor. Sunt aberații. Era locul în care mașinile se parcau. Mașinile trebuiau să plece dimineața la distribuție. Așa se face la orice firmă. Poate că totul a pornit de la o mașină care a sosit în curte, i s-o fi rupt vreo supapă, s-a umplut de fum și a fost incendiu. De aici, probabil, a izbucnit dezastrul, a declarat edilul din Caracal, într-un interviu acordat DC News.

FOTO: Facebook, YT (snapshot)

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton