Preotul Calistrat, filmat când ceartă enoriașii că dau puțini bani la biserică: "La vrăjitoare dai o mie de lei și la mine vii cu 5 lei?"

 Dumba Gabriela
.

Pe Facebook a apărut o filmare în care preotul Calistrat le face morala enoriașilor că dau mulți bani la vrăjitoare și puțini la biserică. Preotul Calistrat, care este anchetat acum pentru că a lovit o femeie în curtea bisericii, susține că și el trebuie respectat măcar 10% de cât este o vrăjitoare, care „spune trei gogoși”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Celebrul polițist Marian Godină a postat pe contul să de Facebook un filmuleț în care apare părintele Calistrat Chifan, preotul anchetat pentru că a lovit recent o femeie, în timp ce se arată extrem de nemulțumit pentru banii pe care îi primește de la enoriași.

calistrat2-1024×576-1calistrat2-1024×576-1

Preotul Calistrat îi ceartă pe enoriași că dau mulți bani la vrăjitoare și puțini la biserică

Părintele Calistrat Chifan care a fost suspendat după ce a fost implicat într-un scandal după ce a lovit o femeie în curtea mănăstirii Vlădiceni, a fost filmat, din nou, în ipostaze controversate. Preotul se arătă nemulțumit de banii pe care îi primește de la enoriași pentru serviciile duhovniceşti.

„Venise într-o zi o cucoană și mi-a zis că e supărată că nu are bani și să îi primesc un pomelnic. I-am zis să nu mă ia așa. Cât ai dat la vrăjitoare? 1000 de lei? La mine vii cu 5 lei, mă iei de prost? Vii cu 100, 10% din cât ai dus acolo.

De ce preotul e mai prost și trebuie să îți facă rugăciune cu 5 lei, iar aia te prostește, îți spune trei gogoși și îi dai 1000 lei.

De unde e asta? Nu suport treaba asta, vreau să fiu tratat măcar la 10% din cât e tratată o vrăjitoare', a spus preotul Calistrat.

Citește și: Cristina Cioran, despre o posibilă împăcare cu Alex Dobrescu:’Suntem într-o perioadă de reevaluare’

Citește și:Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc, mesaj emoționant în ziua în care fiul lor, Liam, a împlinit șase luni: „Te iubim!’

Citește și:Dorian Popa, declarații dure despre Alex Velea:„M-a jignit foarte tare, n-am să uit niciodată. Cum a criticat-o pe Oana Zăvoranu

Preotul Calistrat, anchetat după ce a lovit o femeie în curtea bisericii

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, a anunțat că după ce părintele Calistrat Chifan a fost filmat în timp ce lovea două femei, pe durata cercetărilor, a fost oprit de la slujirea celor sfinte.

„O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii.

Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a declarat Constantin Sturzu.

Părintele Calistrat a fost suspendat și i s-a interzis să țină slujbe pe durata anchetei

O filmare cu Părintele Calistrat și două enoriașe a făcut înconjurul internetului, în urmă cu doar câteva zile. Preotul a împins-o pe una dintre surori și a lovit-o, după ce aceasta ar fi încercat să-i pună piedică și să-l tot provoace. La puțin timp după ce videoclipul s-a viralizat, părintele a făcut primele declarații despre scandal, susținând că cele două femei ar avea probleme serioase de comportament.

„Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată.

 Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate’, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor în urmă cu câteva zile.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton