Președintele Nicolas Maduro a mutat Crăciunul pe 1 octombrie, în Venezuela și promite "pace, fericire și securitate". Motivul din spatele acestei decizii șocante

 Dumba Gabriela
.

Președintele Nicolas Maduro a șocat o lume întreagă prin decizia sa de a muta data Crăciunului pe 1 octombrie. Nu este prima dată când Maduro prelungește perioada națională oficială de sărbătorire a Crăciunului, care în Venezuela vine adesea cu bonusuri suplimentare pentru angajații publici și cadouri mai fastuoase în cadrul ajutoarelor guvernamentale.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Deși ciudată, decizia lui Maduro de a sărbători Crăciunul mai devreme nu este fără precedent. Politicianul a făcut același lucru în mai multe rânduri de la preluarea mandatului după moartea prematură în 2013 a mentorului său, Hugo Chávez.

profimedia-0354476926profimedia-0354476926

De ce a mutat președintele Nicolas Maduro Crăciunul în octombrie, în Venezuela

Proaspăt autodeclarat reales, Nicolas Maduro se confruntă cu proteste uriașe de stradă și haos politic, iar acum le spune venezuelenilor că prin schimbarea datei Crăciunului le mulțumește și le promite „pace, fericire și securitate'.

Anunțul bizar a fost făcut în timpul uneia dintre frecventele apariții TV ale președintelui.

Este septembrie și deja se simte Crăciunul. Așa că anul acesta – ca un mod de a vă aduce un omagiu și de a vă mulțumi – voi decreta ca Crăciunul să fie anticipat la 1 octombrie', a proclamat Maduro.

Maduro vorbește despre un Crăciun cu „pace, fericire și securitate', însă experții în politică externă sunt de părere că acest lucru este puțin probabil, având în vedere incertitudinea și furia produse de decizia sa de a-și revendica victoria la alegerile prezidențiale din iulie fără a oferi dovezi.

Un număr tot mai mare de informații sugerează că Maduro a pierdut într-adevăr alegerile în favoarea rivalului său din opoziție, Edmundo González, de unde ar veni și refuzul său de a publica cifrele detaliate ale voturilor din secțiile de votare. Luni, autoritățile au emis un mandat de arestare pentru González, citează Digi24.ro.

Decizia de muta data Crăciunului pare concepută pentru a distrage atenția de la necazurile unei administrații care a supravegheat una dintre cele mai grave prăbușiri economice pe timp de pace din istoria modernă.

Citește și: Cum gestionează Cristina Stroe și Damian Drăghici certurile în relație: „Amândoi avem momente de orgoliu. El are un mod foarte special de a-mi spune cât de mult mă iubește. Punctul nostru sensibil…' / EXCLUSIV

Citește și: Povestea de dragoste dintre Roxana Anghel, dublă medaliată la Jocurile Olimpice de la Paris, și iubitul ei, Florin Horodișteanu: ‘O să bată și clopotele de nuntă…’ / EXCLUSIV

În 2023, Maduro a ordonat ca Crăciunul să înceapă la 1 noiembrie

Anul trecut, Maduro a ordonat ca Crăciunul să înceapă la 1 noiembrie, exprimându-și ulterior regretul că nu l-a început mai devreme. În 2021, când țara se confrunta cu pandemia și cu blocajele ulterioare, Maduro a decretat că Crăciunul va începe pe 4 octombrie, ca tactică de stimulare a economiei.

Conferința episcopală venezueleană a protestat marți față de accelerarea unilaterală a Crăciunului, avertizând că sărbătoarea „nu trebuie să fie folosită în scopuri politice sau propagandistice'.

Crăciunul începe pe 25 decembrie', a afirmat aceasta într-o declarație.

Maduro a aprobat, de asemenea, ceea ce se numește în mod neoficial „Operațiunea Knock-Knock', un joc de cuvinte după numele unui cântec popular venezuelean de Crăciun, pentru a evoca sunetul serviciilor de securitate guvernamentale care bat la ușile criticilor. „Knock Knock! Nu fi un plângăcios… Vei merge la Tocorón (o închisoare)' a strigat Maduro la un miting luna trecută.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton