Primul caz de variola maimuței, diagnosticat în România. Cum se transmite și care sunt simptomele

 Oana Pantazi
.

Ministerul Sănătății a anunțat primul caz de variola maimuței diagnosticat în România. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 26 de ani, din București. Iată cum se manifestă și care sunt simptomele!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Primul caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Anunțul a fost făcut ieri de Ministerul Sănătății, acesta fiind diagnosticat în urma analizelor de laborator. Pacientul va urma să stea în izolare timp de 21 de zile de la apariția simptomelor.

Primul caz de variola maimuței, diagnosticat în România

Ministerul Sănătății a anunțat primul caz de variola maimuței diagnosticat în România, iar pacientul este izolat în momentul de față. Este vorba despre un tânăr de 26 de ani, din București, boala fiind depistată în urma analizelor de laborator.

Citește și: Femeile însărcinate primesc bani de la primărie. Despre ce sumă este vorba și cum se poate intra în posesia ei

Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie care este desertul cu cele mai puține calorii: „Putem mânca și în sezonul rece”

Citește și: Cum se înțelege Valentina Pelinel cu ceilalți 6 copii ai lui Cristi Borcea: „Nu am forțat relația cu niciunul' / EXCLUSIV

Citește și: Raluca Pastramă a născut. Prima imagine cu fetița:„Ești binecuvântarea cea mai mare’

„Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună', a precizat ministrul Sănătăţii, luni, citat de hotnews.ro.

În acest moment, pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare, unde va sta 21 de zile de la apariția simptomelor.

„Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței', a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Variola maimuței – transmitere și simptome

Medicul Florin Roșu a dezvăluit care sunt semnele clinice care indică prezența infecției.

„Semnele clinice sunt reprezentate de erupție – aceasta este asemănătoare rujeolei, herpesului, chiar și sifilisului – febra, cefaleea (durerea de cap), dureri de spate, ganglioni limfatici umflați – un semn foarte important – frisoare, oboseală accentuată'.

Variola maimuței se transmite prin contact cu fluidele corporale sau picături de salivă de la persoanele sau animalele infectate. Însă nu se transmite ușor.

Împotriva acestei patologii nu există vaccin sau tratament special:

„Prevenția poate fi realizată prin vaccinarea împotriva variolei umane, metodă care și-a verificat eficacitatea chiar în anul 2003, când s-a stopat răspândirea acesteia în Statele Unite ale Americii', a mai spus medicul Florin Roșu.

Câte vaccinuri va primi România după primul caz de variola maimuței

La scurt timp după confirmarea primului caz de variola maimuței în România, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că țara noastră va primi în jur de 2.500 de doze de vaccin împotriva variolei. Acest lucru se va petrece în momentul în care Comisia Europeană va finaliza achiziția. Dat fiind că, în prezent, nu există vaccin împotriva vafriolei maimuței, vor fi folosite vaccinurile pentru variolă.

'Când finalizează achiziția CE. Primim o cotă parte. În jur de 2.500 de doze. Vaccinul e american și există doar cantități mici deocamdată', a precizat ministrul sănătății, conform Antena 3.

Pacientul diagnosticat cu variola maimuței în România este internat în spital în acest moment și se află în stare bună.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton