Primul tratament cu anticorpi pentru coronavirus a intrat în faza de testare umană: "Primele rezultate sunt așteptate la sfârșitul lunii iunie"

.

O companie farmaceutică a anunțat că urmează să intre în faza de testare un tratament cu anticorpi pentru COVID-19, transmite CNN.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Prima fază a studiului va testa dacă terapia este sigură și bine tolerată, iar primele rezultate sunt așteptate la sfârșitul lunii iunie. Primii pacienți tratați cu această nouă terapie sunt spitalizați la New York, Los Angeles și Atlanta.


În cazul în care testele vor arăta că tratamentul este eficient împotriva COVID-19, acesta ar putea fi disponibil până în toamnă, potrivit companiei cu sediul în Indianapolis.

Citește și: Un alt simptom neașteptat asociat cu noul coronavirus:halucinațiile. Un studiu arată care ar fi riscurile pe termen lung

„Va fi testat pe pacienți infectați

„Până acum, cercetătorii au încercat să refolosească medicamente care fuseseră dezvoltate în vederea tratării altor boli pentru a vedea dacă ele sunt eficiente împotriva noului coronavirus, dar de când a început epidemia, am început să lucrăm la a găsi un medicament nou împotriva acestei boli. Acum este gata și va fi testat pe pacienți infectați’, a precizat vicepreședintele firmei.


Dacă tratamentul va fi sigur, compania ar putea trece la următoarea fază de testare în câteva săptămâni. A doua fază a studiului va implica un număr mai mare de pacienți, inclusiv persoane care nu sunt spitalizate.

Citește și: Cum arată locul de vis unde Iulia Vântur și Salman Khan s-au retras din cauza pandemiei de coronavirus:’Este casa noastră de vacanță, suntem izolați’

În momentul în care o persoană se vindecă după ce a fost infectat cu noul coronavirus, organismul produce milioane de proteine ce poartă numele de anticorpi, care luptă cu boala și îi ajută să se vindece. Compania specializată în biotehnologie care a creat tratamentul în colaborare cu cei de la Eli Lilly a reușit să obțină o mostră de sânge de la unul dintre primii pacienți americani care s-au vindecat de COVID-19. De aici și anticorpii care au capacitatea de a ataca și ucide virusul.

O astfel de abordare a mai fost utilizată și pentru tratarea unor boli precum HIV, astm, lupus, Ebola sau chiar forme de cancer, potrivit digi24.ro.


Sursa foto: pexels.com

Citește și: Medicul Rafila, răspuns pentru persoanele care susțin că NU există coronavirusul:'Particula virală se poate vedea la microscop'