Radu Mazăre va rămâne în închisoare. Judecătorii i-au respins cererea de anulare a pedepsei

 Dumitrache Laura
.

Radu Mazăre va rămâne în închisoare. Judecătorii Curții Supreme au respins luni contestația în anulare depusă de Radu Mazăre și afaceristul Sorin Strutinsky în dosarul 'Polaris'. Radu Mazăre a fost condamnat la 5 ani de închisoare în februarie 2022 de ÎCCJ pentru luare de mită.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Radu Mazăre a fost condamnat la 5 ani de închisoare în 2022 de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul Polaris. Fostul primar al Constanței și omul de afaceri Sorin Strutinski au formulat o cerere de anulare a condamnării pe fondul prescierii faptelor. Avocații celor doi au spus că faptele erau prescrise în momentul condamnării.

radu mazare fost primarradu mazare fost primar

Instanța a dispus și confiscarea de la Radu Mazăre și Sorin Strutinskiy a câte 3,4 milioane de lei. Dosarul a fost trimis în judecată de DNA în 2015. Mazăre mai are o condamnare definitivă la 9 ani de închisoare, primită în luna februarie 2019.

Citește și:Fiul lui Radu Mazăre, afacerist de la 15 ani.Cum a reușit Răducu să strângă o avere impresionantă

Citește și:Roxana Mihalache, viitoarea soţie a lui Radu Mazăre, dă DETALII despre viaţa la închisoare a fostului primar

Citește și:Cum a reacționat Bianca Drăgușanu când a aflat că Daniela Crudu este însărcinată:„Aștept să-mi spună că vrea să-i fiu nașă'

Citește și: De ce nu au copii Cornelia și Lupu Rednic, după 30 de ani de căsnicie:”Hai să lămurim odată pentru totdeauna”

Radu Mazăre va rămâne în închisoare

Judecătorii Curții Supreme au respins luni contestația în anulare depusă de Radu Mazăre și afaceristul Sorin Strutinsky în dosarul 'Polaris'. Fostul edil al Constanței a fost condamnat la 5 ani de închisoare în februarie 2022 de ÎCCJ în dosarul  'Polaris' pentru luare de mită.

Dosarul a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție la începutul lunii decembrie 2015. Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre a beneficiat de ajutorul lui Strutinsky, solicitând peste 2 milioane de euro. Ar fi primit un milion de euro și  2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

În cererea formulată de Mazăre, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, precum nefondate, contestațiile în anulare formare de acesta. Fostul primar ispășește în prezent o condamnare de 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor de plaje și terenuri în Mamaia.

Acuzațiile care i se aduc lui Radu Mazăre

Fostul deputat al PSD, Eduard Martin, acționar la compania  „Polaris”, a fost achitat definitiv, prin decizia ICCJ din luna februarie. Acesta a primit o sentintă de cinci ani și jumătate de închisoare. Singurii condamnați au fost Radu Mazăre și Sorin Strutinky. Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA, în luna decembrie 2015. Fostuil primar a fost condamnat pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Prin decizia ICCJ din februarie, fostul deputat PSD Eduard Martin, acţionar la compania Polaris M Holding SRL, a fost achitat definitiv. El primise la instanţa de fond o condamnare de 5 ani şi jumătate de închisoare.

Radu Mazăre a fost prins în Madagascar

În 2019, Radu Mazăre a fost prin în Madagascar, unde a locuit un an, cerând azil politic. El avea pe numele său un mandat de arestare internațională. Pe numele său, Interpol a emis o alertă încă din 2018. Pe 20 mai 2019, Mazăre a fost adus în România, din Madagascar, cu o cursă aeriană.

Fostul edil al Constanței era plasat sub control judiciar, dar nu s-a mai prezentat la poliție, la sfârșitul anului 2017. La începutul lui 2018, el le-a scris magistraților o scrisoare în carea anunța că a plecat din țară si că se consideră o victimă a sistemului judiciar.

Sursa foto: Arhiva VIVA

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton