Reportaj într-un spital din Italia: „Familiile nu-i mai văd, aud doar o voce necunoscută la telefon care le spune ca pacientul a murit. Vor găsi un sicriu sigilat”

 Lupescu Anca
.

Clipe dramatice în spitalele din Italia. Medicii și personalul medical se dau peste cap pentru a își trata cazurile de infecție cu noul coronavirus.

Sunt aproape 36.000 de pacienți infectați cu COVID-19, dintre care peste 2000 au nevoie de terapie intensivă.

Citește și: Povestea pacientei de 33 de ani, care s-a vindecat de coronavirus. Ce s-a întâmplat cu ea, la Spitalul Babeș din Timișoara

Un reportaj filmat într-un spital italian, publicat de Digi24, ne arată cât de dificilă este situațiaa, atât pentru medici, bolnavi, dar și pentru familiile acestora, care sunt anunțate de decesul pacienților. 

Reporter: Aici sunt cei care au penumonie și sunt în stare gravă, au complicații grave?

Medic: Da, au complicații respiratorii.

Reporter: Sunt intubați, li se administrează foarte multe medicamente. Sunt aici și multe aparate. Când am ajuns la secția de reanimare a spitalului din Treviglio, abia se eliberaseră două locuri. Astăzi, un pat în spital este un bilet pentru viață.

Citește și: Pacientul nr.1 din Torino a fost vindecat și rediagnosticat pozitiv cu noul coronavirus: „Va rămâne în izolare'

Asistentă: S-au eliberat două locuri printr-o minune. În situații extreme, noi mai punem un pat aici, la terapie intensivă. Fiecare dintre noi are în grijă 6, 7, 10 bolnavi… E un ritm de muncă nebun, dar asta este situația, o facem!

Dialog între doi membri ai personalului medical:

– Să vedem care este fluxul.

– Să sperăm că nu mai iese nimeni din casă!

Asistentă: Acesta este un alt pacient.

Reporter: De ce sunt așezați în această poziție, înclinată?

Asistentă: Pentru a le îmbunătăți ventilația. Trebuie să rămână în poziție înclinată cel puțin 18 ore, dacă nu apar alte complicații.

Reporter: Mi-au spus că din februarie nu a mai fost externat nimeni, nu a mai plecat nimeni decât dacă a fost transferat în alt spital sau… mai rău

Asistentă: E dramatic, mai ales dacă starea lor nu se îmbunătățește.  Familiile nu-i mai văd, aud doar o voce necunoscută la telefon care le spune care este evoluția pacientului și, uneori, cum s-a întâmplat noaptea trecută, în plină noapte, trebuie să-i suni să le spui: Pacientul a murit. Și asta înseamnă că nu vor vedea nici măcar corpul.

Citește și: Un pacient suspect de coronavirus a fugit din spital. Era internat la 'Matei Balș' din București pentru a fi testat

Aceste persoane și-au văzut rudele ieșind din casă în palton, cu cheile în buzunar, cu telefonul. Și apoi vor găsi un sicriu sigilat, este singurul lucru pe care îl vor mai vedea.

Cer o binecuvântare religioasă și noi încercăm să le-o oferim, dar fără să lăsăm preotul înăuntru. Ultima dată preotul a venit și l-am ținut la ușă.

Este greu să le explici că nu-i mai pot vedea. Deci, este teribil când cineva îți spune să-l iei în brațe din partea lui. Sunt cu adevărat lucruri grele, a povestit asistenta, cu lacrimi în ochi.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton