Românii vor primi bani pentru nuntă, chirie și mașină. Toate detaliile despre programul Family Start

 Dumba Gabriela
.

Programul Family Start vine în ajutorul tinerilor români care se descurcă mai greu cu cheltuielile care presupun întreținerea unei familii, din orice punct de vedere, astfel că românii pot primi bani pentru nuntă, chirie și mașină. Programul Family Start este derulat împreună cu Fondul Român de Contragarantare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Programul Family Start, ediția 2023, a debutat la inițiativa Ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero, și Carmen Moraru, secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Programul Family Start a apărut în 2022 și ajută tinerii din România să beneficieze de credite garantate de stat pentru acoperirea cheltuielilor de nuntă, a celor cu spitalizarea, în cazul nașterilor, sau a celor cu creșa, grădinița, școala ori cursurile extrașcolare pentru cei mici.

Cine poate accesa programul Family Start

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani sunt eligibili în accesarea programului Family Start. Condiția este ca măcar unul dintre beneficiari să se încadreze în această categorie de vârstă. Aici este vorba despre persoanele care își întemeiază o familie, dar și despre cele care formează deja una.

Din acest moment, băncile îi așteaptă pe tineri să acceseze aceste credite', se arată în comunicatul oficial.

Tinerii care doresc un astfel de ajutor trebuie să știe că acesta constă într-un credit la bancă, în total fiind înscrise în program 31 de bănci.

În cazul programului Family Start, creditul este diferit de restul. Potrivit anunțului MFTES, comisionul de analiză și comisionul de administrare sunt acoperite integral pe toată durata de valabilitate a garanției acordate prin Fondul Român de Contragarantare, iar dobânda aferentă creditului este subvenționată în proporție de 75%.

Citește și:Mona Segall renunță definitiv la America Express. Producătoarea nu vrea să mai expună concurenții și echipa la pericole: „Situațiile ar fi putut fi terifiante…

Citește și:Bursucu se însoară în acest weekend cu iubita lui, Andreea, după 11 ani de relație: „Adio, burlăcie!. Unde va avea loc nunta

Detalii despre creditul obținut cu Family Start

Creditul se poate face pe cel mult 10 ani, inclusiv perioada de grație. Pentru a putea face un astfel de credit, venitul net pe membru de familie trebuie să fie de până la 6.000 lei, iar în cazul familiile monoparentale, acesta se ridică 7.500 lei, potrivit Ministerului Familiei.

Tinerii trebuie să știe că un astfel de credit poate ajunge la valoarea maximă de 150.000 de lei. Aceștia pot solicita credit pentru costurile de nuntă, implicit tot ceea ce include aceasta, de la cununie și până la petrecerea în sine, chiria pentru asigurarea unei locuințe, dar și un credit pentru mașină, citează kanald.ro.

Care sunt condițiile pe care tinerii trebuie să le îndeplinească?

Pentru a accesa programul Family Start, tinerii sunt obligați să îndeplinească următoarele cerințe:

– sunt persoane fizice cu domiciliul în România;

– cel puțin un membru al cuplului are vârsta cuprinsă între 18 ani împliniți și până la 45 de ani neîmpliniți care își întemeiază o familie și/ sau care formează deja o familie și care au împreună salarii nete lunare de până la maximum 6.000 de lei (pentru familiile monoparentale, limita venitului net lunar pe membru de familie este stabilită la 7.500 de lei);

– completează o declarație pe propria răspundere prin care declară că nu au accesat și nu vor accesa un alt credit în cadrul programului de la un alt finanțator;

– au calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul;

– se încadrează în normele interne de creditare ale finanțatorului.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton