Rudele victimelor ucise de Vlad Pascu la 2 Mai cer reîncadrarea faptei din ucidere din culpă în omor calificat: "Au fost audiați și ceilalți doi tineri care au fost răniți. Situația..."

 Radulescu Ruxandra
.

Rudele victimelor ucise de Vlad Pascu, în accidentul de la 2 Mai, cer reîncadrarea faptei din ucidere din culpă în omor calificat.Vlad Pascu, șoferul în vârstă de 19 ani, care a ucis doi tineri, într-un accident rutier în 2 Mai, după ce s-a urcat drogat la volan, riscă închisoarea pe viață. Avocatul Adrian Cuculis a cerut parchetului reîncadrarea faptei sale în omor calificat.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rudele victimelor ucise de Vlad Pascu, în accidentul de la 2 Mai, cer reîncadrarea faptei din ucidere din culpă în omor calificat. Vlad Pascu, șoferul de 19 ani, a generat o adevărată tragedie, după ce s-a urcat la volan, drogat, și a intrat într-un grup de tineri, doi dintre aceștia pierzându-și viața. Familiile victimelor accidentului de la 2 Mai solicită prin avocatul Adrian Cuculis schimbarea încadrării juridice a faptelor comise de Vlad Pascu, din ucidere din culpă în omor calificat, infracțiunea săvârșită fiind una cu intenție directă. În acest caz Vlad Pascu ar putea rămâne în spatele gratiilor, pe viață.

img-36img-36

Rudele victimelor ucise de Vlad Pascu la 2 Mai cer reîncadrarea faptei din ucidere din culpă în omor calificat

Părinții, sora și bunicii Robertei, tânăra ucisă de șoferul drogat Vlad Pascu în localitatea 2 Mai, precum și părinții tinerilor răniți în același accident solicită prin avocatul care îi reprezintă schimbarea reîncadrării faptei din ucidere din culpă în omor calificat, ceea ce indică că acțiunea a fost săvârșită cu intenție.

„Având în vedere particularătățile situației de fapt, considerăm că se impune analizarea faptică sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat (față de persoanele decedate), respectiv infracțiunii de tentativă la omor calificat (față de persoanele vătămate) fiind necesară schimbarea încadrării juridice', se arată în documentul înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Citește și:„Nu i-am luat mașină, i-am luat loc de veci’. Declarațiile sfâșietoare ale tatălui fetei ucise în accidentul de la 2 Mai, de un tânăr de 19 ani

Citește și:Cine sunt tinerii uciși de șoferul drogat în accidentul de la 2 Mai. Andrei și Roberta erau studenți

Citește și:Cine este băiatul de 19 ani care a intrat cu mașina într-un grup de tineri în 2 Mai și a omorât doi dintre ei. A fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Doi martori au fost audiați: „Au fost acroșați de o mașină care a venit în viteză”

Au mai fost audiați alți doi tineri răniți, în urma accidentului, însă au refuzat să ofere declarații publice în fața presei, ei fiind încă afectați de cele întâmplate.
Unul dintre cei doi a povestit că s-a trezit pe jos, nerealizând ce tragedie se întâmplase. Acum el are nevoie de trei-patru luni de recuperare după ce și-a fracturat mâna.

Au fost audiați și ceilalți doi tineri care au fost răniți. Situația, de fapt, începe să prindă contur. Au declarat faptul că au fost acroșați de o mașină care a venit în viteză din spate, în direcția Vama Veche, către 2 Mai. După ce s-au dezmeticit la fața locului, și-au dat seama că au fost victimele unui accident rutier, iar șoferul fugise de la fața locului', a afirmat Gabriel Hozoiu, avocatul victimelor de la 2 Mai

Deocamdată, suntem la debutul anchetei. Săptămâna trecută, s-au stabilit obiectivele pentru expertiza tehnică, pentru stabilirea dinamicii accidentului.  Urmează să fie audiați și alți martori – și aici mă refer la persoanele din grup care nu au fost rănite, din fericire, în acest eveniment rutier, precum și ceilalți martori, care erau participanți la trafic și care au observat evenimentul', a mai spus avocatul.

Avocatul Adrian Cuculis, despre accidentul din 2 Mai

Părinții celor doi tineri de 20 și 21 de ani care au murit la 2 Mai sunt devastați de durere și cer ca autoritățile să facă dreptatea în cazul uciderii victimelor.

'Declarațiile familiilor tinerilor decedați sunt șocante, vă dați seama, cum au putut să-și vadă copiii acolo, ceva îngrozitor, adică și din poze reiese. Vă dați seama că este complicat să-ți pierzi copilul, darămite să-l vezi în condițiile acestea. Am fost la Udriște pentru primele audieri din dosar. Atâta tărie și determinare pentru a schimba ceva nu am mai văzut decât la o altă tragedie, la Raisa, fata omorâtă de către polițistul Popescu',  a povestit Adrian Cuculis pentru stirilekanald.ro.

La raportul toxicologic, s-a demonstrat faptul că Vlad Pascu consumat șase substanțe interzise, extrem de periculoase. 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton