Ryanair introduce reguli noi pentru bagaje și crește taxele. Cât costă acum îmbarcarea prioritară și un bagaj de 10 kg

.

Ryanair introduce taxe noi pentru bagaje, spre nemulțumirea călătorilor care alegeau această companie aeriană low-cost tocmai datorită prețurilor accesibile. Ryanair a decis, însă, o actualizare a taxelor și justifică aceste modificări ca fiind necesare pentru a se adapta la costurile tradiționale de îmbarcare a bagajelor la poartă. Cât costă acum îmbarcarea prioritară și un bagaj de 10 kg.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE GRATIS, AICI


Așa cum era de așteptat, decizia Ryanair de a crește taxele a stârnit nemulțumiri în rândul pasagerilor, care se plâng de diferența tot mai mare între prețul inițial afișat și costul final al călătoriei.

Taxe noi Ryanair. Cât costă acum îmbarcarea prioritară și un bagaj de 10 kg

În prezent, pasagerii Ryanair pot lua gratuit la bord doar un bagaj mic, gen geantă de mână, care să nu depășească dimensiunile de 40x20x25 cm. Dacă vrei să aduci cu tine un bagaj mai mare, de 10 kg, va trebui să optezi pentru îmbarcare prioritară, iar pasagerii se vor confrunta aici cu taxe mai mari.


Îmbarcarea prioritară, care costa anterior între 20 și 38 de euro, va ajunge acum la un nivel maxim de 60 de euro. Pentru cei care rezervă în avans, costul va varia între 6 euro și 36 de euro, în funcție de cursă și dată.

Bagajele de mână mici, cu dimensiuni de 40x20x25 cm, vor rămâne gratuite. Pentru bagajele mai mari, Ryanair a introdus o structură de prețuri diferențiată. Un bagaj de 10 kg va costa între 11,99 și 29,99 euro dacă este indicat în momentul rezervării și între 23,99 și 40 euro dacă este adăugat ulterior, scrie Mediafax.


Situația este și mai costisitoare pentru bagajele de 20 kg: între 18,99 și 59,99 euro la rezervare și între 44 și 59,99 euro dacă sunt adăugate după achiziționarea biletului.

Citește și: Silvia Dumitrescu a împlinit 65 de ani. Unde își serbează artista ziua de naștere și cum s-a transformat de-a lungul timpului: ‘Anul acesta o să fiu…/ EXCLUSIV

Citește și: Gabi Bădălău, petrecere spectaculoasă de ziua lui de naștere: a sărbătorit pe acoperișul unei clădiri și avut tort „Dubai / Cum s-a afișat alături de iubita lui, Bianca Drăgușanu


Cât costă un kilogram în plus față de limita de greutate la Ryanair

Ryanair a introdus și taxe suplimentare pentru situații speciale. Dacă bagajul de cală depășeșete limita maximă de greutate în cazul de față 15-20 kg, se va percepe o taxă pentru greutatea excedentară a bagajelor Ryanair.

Prețul bagajului pentru greutatea excedentară se aplică atunci când bagajul/ele dvs. depășesc limitele de dimensiune și greutate. Prețul bagajului/elor depinde de data călătoriei și de destinație. Așadar, pentru fiecare kilogram în plus față de limita de greutate, pasagerii vor plăti 12 euro.


Bagajele speciale, cum ar fi echipamentul sportiv sau muzical, vor fi taxate cu 50 de euro suplimentar, indiferent dacă sunt adăugate în avans sau ulterior.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat: „Aceasta este o aliniere a taxei de bagaj la poartă, în cazul în care pasagerii decid să aducă bagajul de 10 kg la poarta de îmbarcare și doresc să-l ia la bord.’


Care sunt articolele permise și cele interzise la bordul aeronavelor Ryanair

La bordul aeronavelor Ryanair vă este permis să transportați gratuit:

  • 2 echipamente pentru bebeluși, pentru un copil, cum ar fi un cărucior și un scaun auto sau un pat pliant de călătorie. Acestea vor fi etichetate la ghișeul de preluare a bagajelor, care se va închide cu 40 min înainte de ora programată zborului.

Pasagerilor le este interzis să transporte următoarele obiecte în zonele de securitate cu acces restricționat din aeroporturi, fie în bagajele de la bordul aeronavei sau în bagajele de cala:


  • explozivii și substanțe incendiare, dispozitive care pot provoca vătămări grave ori să pună în pericol siguranța aeronavelor;
  • arme de foci;
  • substanțe inflamabile, cu excepția parfumurilor, fixativului și băuturilor alcoolice;
  • materiale radioactive;
  • gaz condensat, cu excepția dioxidului de carbon;
  • substanțe otrăvitoare sau infecțioase;
  • corozive, mai puțin mercurului din termometre și a bateriilor scaunelor cu rotile;
  • materiale pirotehnice;
  • rămășițe umane;
  • pot pune în pericol aeronava, pasagerii sau bunurile;
  • pot fi deteriorate în timpul transportului;
  • nu sunt ambalate corespunzător;
  • sunt interzise prin lege;
  • orice obiect care nu este adecvat pentru transport din cauza greutății, dimensiunii sau caracteristicilor neobișnuite;
  • obiecte care ar putea pune in pericol aeronava, persoanele sau bunurile de la bordul acesteia;
  • obiecte pentru care transportarea lor este interzisa strict prin lege, reglementări sau ordine de Stat;
  • trofee sportive, de vânătoare sau de pescar.