Unii dintre oamenii aflați în carantină, în România, în urma întoarcerii lor în țară din zone roșii au avut parte de mâncare decentă și chiar mai bună decât acasă, după declarațiile unora, în timp ce alții au fost serviți cu mâncare stricată. Este și cazul celor 523 de oameni aflați în carantină într-un hotel din Mamaia.
Alimente expirate, lăzi cu pâine depozitate direct pe jos, mucegai și rugină, asta au găsit inspectorii Protecției Consumatorilor în urmă unui control făcut la societatea care asigura mâncarea românilor care stau în carantină la un hotel din stațiunea Mamaia.
Comisarii Protecției Consumatorilor au controlat societatea care pregătește mâncarea pentru românii repatriați și carantinați într-un hotel din stațiunea Mamaia. Aceștia au găsit mai multe deficiențe și au dat amenzi în valoare de 13.000 lei, potrivit ct100.ro.
În urma controlului, inspectorii au găsit mozzarella, cotlet de porc sau carne tocată expirate și mai multe alimente care nu aveau informații despre dată limita de consum.
De asemenea, aceștia au constatat că bucătăria societății care asigura hrană nu avea zona de asamblare care să permită păstrarea mesei calde, iar lăzile cu pâine erau puse direct pe jos, într-un loc neigienizat.
În bucătărie au fost găsite piese de mobilier cu urme de rugină și mucegai, dar și vase sau ustensile neprofesionale, din lemn sau plastic, deteriorate.