Ce sat din România apare în topul celor mai atractive obiective turistice din întreaga lume. Trebuie să-l vizitezi măcar o dată în viață!

 Ifrim Georgiana
.

Ce sat din România apare în topul celor mai atractive obiective turistice din întreaga lume. Un sat din România este considerat unul dintre cele mai atractive destinații turistice din întreaga lume. Este vorba despre Rășinari, sat aflat în sudul Transilvaniei, la numai 12 kilometri de Sibiu. Din punct de vedere tursitic, zona este apreciată pentru frumusețea pitorească, dar și pentru tradițiile și obiceiurile locale. Iată tot ce nu știai despre Rășinari, satul din România inclus în topul locurilor pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Ce sat din România apare în topul celor mai atractive obiective turistice din întreaga lume. Satul Rășinari, situat în județul Sibiu, a fost inclus în topul celor mai atractive obiective turistice din întreaga lume. Satul se află la numai câțiva kilometri de stațiunea montană Păltiniș și oferă un cadru natural deosebit turiștilor. Zona a primit această denumire datorită unui obicei local, respectiv culesul rășinii de brad, care, ulterior, era fiartă în vase mari de lut și vândută în târguri.

ras7ras7

Citește și: Românii care adoptă un copil pot sta doi ani în concediu de acomodare și primesc indemnizație. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Citește și: Ce probleme de sănătate are Marinela Chelaru, după ce a ajuns iar la spital: „Sunt multe boli care s-au adunat, dar nu am mai avut până acum…'. Ce interdicție i-au pus medicii

Citește și: Delia nu mai vrea să fie implicată în momentele de roast, de la iUmor: „Nu-mi place când cineva face glume sexuale despre mine!'

Citește și: Cine este Nina Hariton de la Chefi la cuțite. E prima femeie care a luat 3 cuțite de aur

Ce sat din România apare în topul celor mai atractive obiective turistice din întreaga lume

Satul Rășinari din Sibiu a fost inclus în Top 20 locuri din lume pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață. Zona se remarcă prin tradițiile și obiceiurile locale, dar și prin cadrul natural, satul fiind situat la poalele munților Cindrel și Lotrului.

„Rășinari este un sat care face parte din Mărginimea Sibiului, o zonă specifică a județului Sibiu și o regiune etnografică unică a României. Este o zonă muntoasă, compusă din 18 sate cu 40.000 de locuitori care împărtășesc aceleași tradiții, arhitectură și istorie.

Zona este situată la sud-vest de orașul Sibiu, în sudul Transilvaniei, la poalele munților Cindrel și Lotrului.

Satul are o istorie bogată în creșterea oilor și în producerea unei mari game de produse tradiționale. Brânza este un produs iconic, care este sărbătorit prin „Drumul brânzei în Mărginimea Sibiului' și în cadrul festivalului „Ziua Cheesecake-ului Românesc' și „Festivalului Brânzei și Coniacului'.

Alte atracții culturale ale orașului includ Grupul de dans popular tradițional, Muzeul Etnografic al orașului, Muzeul Bisericesc, Biserica Sfânta Paraschiva și casa familiei poetului Octavian Goga', este descrierea făcută satului Rășinari de către msn.com.

Ce alte atracții turistice se regăsesc în top

Printre locurile pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață se numără: Choachí (Columbia), Umm Qais (Iordania), AlUla Old Town (Arabia Saudită), Guadeloupe (Spania), Bohinj (Slovenia), Raqchi (Peru), Creel (Mexic), Sauris Zahre (Italia), Dazhai (China), Puqueldón (Chile), Mestia (Georgia), Zell am See (Austria), Rupit (Spania), Birgi (Turcia), Alquézar (Spania), Andermatt (Elvețiaa), Castelo Novo (Portugal), Giglio Island (Italy) și Wagrain (Austria).

Sursa foto: Facebook

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton