Sfântul Dumitru a ajutat o tânără să rămână gravidă și a vindecat o femeie de cancer. De-a lungul timpului, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a înfăptuit 20 de minuni consemnate de cărțile creștine. Credincioșii merg la racla cu sfintele sale moașe din Salonic, pentru a i se închina și a-i cere ajutorul.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Sfântul Dumitru a ajutat o tânără să rămână gravidă și a vindecat o femeie de cancer. De-a lungul timpului, Sfântul Mare Mucenic Dumitrie a înfăptuit 20 de minuni consemnate de cărțile creștine.
Citește și: Mesaje de Sfântul Dumitru – ce nume sărbătorim de Sfântul Dumitru
Citește și: Mesaje de Sfântul Ciprian – urări și felicitări pentru cei ce poartă numele Sfântului Ciprian
Citește și: Rugăciunea făcătoare de minuni care se rostește în Săptămâna Patimilor
Citește și: Alimentele interzise în Săptămâna Mare. Tradiția pe care trebuie să o respecte credincioșii
Sfântul Dumitru a ajutat o tânără să rămână gravidă și a vindecat o femeie de cancer
Sfântul Dumitru sau Sfântul Mare Mucenic Dimitrie este serbat de Biserica Ortodoxă la data de 26 octombrie. Mormântul său și moaștele la care se închină creștinii din toată lumea se află în catedrala ce-i poartă numele din Salonic. De altfel, mii de români sunt botezați cu acest nume. Sfântul care este atât de iubit de români a făcut numeroase minuni. 20 dintre ele sunt consemnate în istoria creștină. Dar oamenii sunt ajutați și azi de Sf.Dumitru.
'Am venit la Sfântul Dumitru, pentru că nu puteam avea copilași. Și m-am rugat să mă ajute, să am și eu măcar un prunc. Am venit de mai multe ori la slujbe, la Salonic. La scurt timp am rămas însărcinată. Sfântul m-a răsplătit cu un băiat, căruia i-am pus numele Sfântul Dumitru. Și dacă mă întrebați de ce am venit să mă rog la Sfântul Dumitru, tocmai la Salonic, am făcut asta, pentru că așa se numea tatăl meu. Am avut o relație specială cu el și cred că și acum mă călăuzește de sus. El m-a îndemnat să-i cer ajutor Sf.Dumitru, încă de când trăia', a declarat pentru viva.ro, o creștină din Județul Alba, care se afla la Salonic, pentru a-i mulțumi Sf. Dumitru pentru tot ajutorul. Femeia ne-a mai spus că de acum va veni periodic la Sf. Dumitru.
Sf. Dumitru a vindecat o femeie de cancer
'Mama era bolnavă și nu știam ce să mai fac. Am dus-o la medic, dar am chemat preotul. Doctorii mi-au spus că o pierd. Și pentru că mama îl iubea enorm pe Sf. Dumitru, am plecat în Salonic să îi cer ajutorul. Am venit la racla sa din Catedrala ridicată de greci pentru el și i-am cerut sprijinul. L-am rugat cu lacrimi în ochi să îmi vindece mama, bolnavă de cancer de colon.
La întoarcerea mea acasă, mama era mai bine. Am dus-o la control, iar medicii s-au uimit că ea… s-a vindecat. Mă bucur că am avut câteva zile libere și am putut să vin iar aici. Îmi doresc mult ca la următoarea mea călătorie să o pot aduce și pe mama cu mine. Poate chiar pe 26 octombrie', a declarat pentru viva.ro, o tânără din Brașov.
Sfântul Dumitru a fost botezat în secret de părinții lui
Sfântul Dumitru sau Dimitrie Izvorâtorul de Mir a trăit pe vremea lui Dioclețian și Maximilian Galeriu, împărați faimoși ai Imperiului Roman. Dimitrie era fiul voievodului din cetatea Tesalonicului. El a fost botezat în secret, pentru că părinții săi se temeau. În perioada aceea, creștinii erau persecutați. Acesta a fost învățat despre Dumnezeu și creștinism într-o cameră ascunsă a palatului lor. Astfel, Dumitru a cunoscut tainele credinței și tot ceea ce putea învăța despre Dumnezeu și despre Mântuitorul Iisus Hristos.
Aceste lucruri reprezintă începuturile lui Dimitrie în slujba lui Dumnezeu. Pe măsură ce anii treceau, Dimitrie devenea tot mai înțelept. În momentul în care părinții acestuia s-au dus la Dumnezeu, el a rămas singur, moștenitor al averilor și al numelui.
Din cele 20 de minuni consemnate într-un volum, una dintre acestea se referă la anul 586, când orașul Salonic a fost atacat de străini.
Minunile pe care le-a făcut Sfântul Dumitru. De-a lungul timpului, Sfântul Mare Mucenic Dumitru a înfăptuit 20 de minuni consemnate în anumite colecții scrise. Dintre toate acestea, cea de-a 14-a este una dintre cele mai impresionante
În anul 586, în luna septembrie, când aproximativ 100.000 de avari și slavi atacau Tesalonicul, situația era de-a dreptul tragică. Foametea decimase populația orașului, și această apariție bruscă a dușmanilor a condus la uciderea multor bărbați care se aflau în afara zidurilor orașului în căutarea hranei. La acel moment, cea mai mare parte a nobilimii și a gărzii era plecată în altă regiune, împreună cu prefectul. Prin urmare, tesalonicenii au fost cuprinși de disperare, deoarece în zonă nu mai exista niciun ajutor omenesc ce i-ar fi putut salva. Singura lor nădejde erau rugăciunea și mijlocirea Sfântului Dimitrie.
După cum era de așteptat, Sfântul Mucenic Dimitrie a intervenit salvator în diferite etape ale asediului. În cea de-a șaptea zi a asediului, în timp ce inamicii pregăteau asaltul final, tesalonicenii au observat că aceștia au fost cuprinși de panică, mulți dintre ei alergând către oraș, iar alții către munții din apropiere pentru a se adăposti. În momentul în care tesalonicenii i-au întrebat pe fugarii ajunși în cetate ce au văzut, aceștia au răspuns: 'Un om îmbrăcat cu o mantie albă, strălucitoare, pe un cal alb', arătând tuturor imaginea cunoscută a Sfântului Dimitrie, care se păstrează în mozaic până astăzi, în zilele noastre.
Sfântul Dimitrie este cunoscut în întreaga lume ortodoxă drept 'Ocrotitorul Tesalonicului', pe care l-a salvat în repetate rânduri de la invazia barbarilor, după cum arată cronicile timpului. El este iubit și de greci, dar și de români. Numele său este răspândit în cele două țări creștine, dar nu numai.
Foto: Facebook, VIVA.