Singura înghețată care nu îngrașă, recomandată de Mihaela Bilic. Înghețata din comerț conține adesea aditivi și coloranți care sabotează nu doar dieta, ci și sănătatea. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a mărturisit că există înghețata care nu îngrașă. Mai mult, specialistul susține că este extrem de gustoasă și o recomandă.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Înghețata este desertul cel mai savurat în perioada verii, fiind la mare căutare mai ales atunci când canicula devine insuportabilă. Înghețata este răcoritoare și delicioasă, dar are un dezavantaj știut de multă lume. Acest desert răcoritor și apetisant îngrașă. Specialistul Mihaela Bilic a mărturisit că există totuși o rețetă de înghețată care nu îngrașă. Conform acesteia, este o înghețată fără lapte și se obține doar din fructe.
Citește și: Rețetă de înghețată de casă cu avocado
Citește și:Rețetă de înghețată pe băț, cu fructe și iaurt
Citește și: Ce ritual are Delia înainte de fiecare concert:”Mă asigur că…”
Înghețata care nu îngrașă. Sorbetul de fructe
Mihaela Bilic a declarat că singura înghețată care nu îngrașă este sorbetul de fructe. Acesta se prepară foarte rapid, din fructe dulci, aromate și bine coapte. Mai mult, specialistul susține că nu este nevoie de adaos de zahăr. „Înghețata hidratează, răcorește, ne satisface pofta de dulce. Cu condiția să alegeți o variantă fără tone de alune și sirop de ciocolată”, a spus Mihaela Bilic.
Dr. Mihaela Bilic a declarat că în anii de rezidențiat la Spitalul Universitar mânca o cutie întreagă de înghețată pe zi. Cu toate astea, înghețata care nu îngrașă are limite. Aceasta trebuie mâncată după masă, ca desert, cu moderație, în limita a 1-2 cupe. De asemenea, aceasta trebuie semi-topită, deoarece plăcerea se dublează când un aliment dulce are consistență cremoasă.
„Asta era cura mea de slăbire autoinventată, pe cât de eficientă, pe atât de plăcută. 600 de calorii pe zi provenite exclusiv din produsul de care nu mă putean sătura, înghetata cu banane și ciolocată„, a mai spus medicul Mihaela Bilic, potrivit CSID. ro.
Cum se prepară sorbetul de fructe
Sorbetul este un desert delicios care se prepară din piure de fructe înghețate. Sorbetul nu conține lapte sau ouă, iar din acest se consideră o înghețată care nu îngrașă. Acesta poate fi făcut ușor de acasă, din fructe, precum căpșuni, zmeur, mure, ananas, mango, pepene galben sau roșu. Pentru a face un sorbet de fructe ai nevoie doar de fructe. Acestea se lasă la congelator jumătate de zi, după care se introduc în blender și se transformă în piure.
De ce înghețata este hipercalorică
Înghețatele din comerț depășesc 200 de calorii per 100 g, adică jumătate din valoarea calorică a unui prânz sănătos din pește și salată. Conservanții și coloranții, aromele, conținutul ridicat de zaharuri industriale și grăsimi saturate fac ca înghețata să fie un produs nesănătos.Înghețata făcută acasă, după principiile unei diete sănătoase, are arome naturale, intense și sub 100 de calorii.
Sursa: CSID