Situație dramatică în India. Peste 2.000 de oameni mor zilnic din cauza COVID-19: "Nu se fac autopsii, sunt incinerați și aruncați în râul Gange!"

 Dumba Gabriela
.

Bilanţul epidemiei de coronavirus în India a ajuns la 2.000 de morţi pe zi, totalul fiind de 11.903 de decese, dintr-o populație totală de peste 1.3 miliarde de oameni. Statistica, însă, este controversată pentru că în India nu se fac autopsii, iar oamenii sunt incinerați și aruncați în râul Gande, fiind foarte greu de stabilit cauza reală a morții.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Creşterea numărului de morți este determinată în special de revizuirea cifrelor la Mumbai, cel mai afectat oraş, care a adăugat 832 de morţi la bilanţul zilnic din cauza erorilor' la numărarea victimelor. Capitala New Delhi, unde situaţia sanitară s-a degradat, a înregistrat la rândul său 400 de decese în 24 de ore.

Cu o zi în urmă, bilanţul oficial al morţilor cauzate de virus era de 9.900 în India. Numărul este considerat subevaluat, dar rămâne în continuare departe de bilanţurile victimelor din Europa Occidentală sau SUA, potrivit Mediafax.

Confruntat cu o economie în dificultate, premierul Narendra Modi a ridicat la începutul lunii cele mai multe dintre măsurile draconice de izolare impuse la sfârşitul lui martie celor 1,3 miliarde de indieni pentru a limita răspândirea bolii COVID-19. Unele restricţii au rămas în vigoare.

Însă ieşirea din izolare are loc în contextul în care epidemia nu dă încă semne de diminuare în India, care înregistrează acum circa 11.000 de noi cazuri confirmate pe zi, iar totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 354.065.

În faţa virulenţei crizei sanitare, Tamil Nadu (sud), unul dintre cele mai afectate state din India, alături de Delhi şi Maharashtra, a dispus reluarea măsurilor de izolare în capitala regională Chennai în a doua jumătate a lunii iunie, citează stirileprotv.ro.

Experţii estimează că vârful epidemiei în India nu va fi atins decât peste câteva săptămâni, sistemul de sănătate al ţării fiind deja depăşit de afluxul de persoane infectate cu virusul.

măsuri de protecție coronavirus

„Le este imposibil să țină socoteala”

Fran Gonzalez (31 de ani), fotbalistul crescut de Real Madrid, a vorbit în presa din Spania despre situația foarte grea din India, în timpul pandemiei COVID-19.

E greu să ții socoteala numărului de cazuri într-o țară ca India. E un stat în dezvoltare, să zic așa. Nu se fac autopsii. Oamenii mor, sunt incinerați și aruncați în râul Gange. Vorbim despre o țară în care oamenii se sting zilnic de la boli sau pentru că nu au mâncare. Așa că de unde să știi dacă mor din cauza asta sau de la coronavirus? Înțeleg că raportul oficial e foarte departe de realitate. Nu pentru că ascund ei cazurile, așa cum s-a întâmplat în China, ci pentru că pur și simplu e dificil să le numeri', a declarat Gonzalez conform Cordopolis.es.

Un alt fotbalist, Paulo Machado, fost jucător la FC Porto, trăgea și el un semnal de alarmă serios în legătură cu ce se întâmplă în India, în urmă cu două luni.

Mizeria, lipsa de utilități și dotarea precară a spitalelor pot tranforma India într-o țară cu milioane de cazuri de coronavirus, crede Machado. Deocamdată autoritățile au făcut publice puține cazuri, dar situația ar putea fi deja mult mai complicată, potrivit eurosport.ro.

În India nu va fi la fel ca în Europa, ci sigur va fi şi mai rău. în majoritatea oraşelor, pe străzi, nu există niciun fel de igienă„, citat de Mundo Deportivo.

The Economist consideră India „una dintre cele mai murdare și poluate țări de pe glob”. Inclusiv capitala New Delhi, care arată în multe locuri precum orașele din vestul Europei, are zone extrem de murdare. Într-un studiu realizat în 2018, New Delhi a fost declarată cea mai poluată capitală din lume.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton