Șoferii care conduc cu geamurile murdare la mașină vor fi amendați. Geamurile murdare ale maşinii le pot aduce șoferilor amenzi usturătoare. Noua măsură din Codul Rutier pe 2023, prevede că șoferii care circulă cu geamuri murdare riscă amenzi între 870 și 1.160 de lei amendă, dacă mizeria de pe geam afectează vizibilitatea.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Șoferii care conduc cu geamurile murdare la mașină vor fi amendați. Șoferii care conduc cu geamurile mașinii murdare, astfel încât vizibilitatea este afectată, pot primi între șase și opt puncte de amendă, adică între 870 și 1.160 de lei amendă. Totuși, cuantumul amenzii rămâne la latitudinea polițistului rutier, pentru că în lege nu este specificat cât de curat trebuie să fie geamul mașinii.
Șoferii care conduc cu geamurile murdare la mașină vor fi amendați
Codul Rutier pe 2023 aduce noi amenzi pentru șoferii care circulă cu geamurile murdare, dacă acest aspect afectează vizibilitatea asupra drumului. Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol a oferit câteva detalii:
'Nu există un instrument de măsurare al mizeriei de pe geamuri. Se va uita polițistul prin habitaclul maşinii ca să vadă vizibilitate prin geamurile laterale, lunetă sau parbriz', a explicat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.
Șoferii pot achita achita amenzile prin POS
Din luna mai a anului 2023, șoferii sancționați au posibilitatea să achite amenda cu cardul, la POS, fapt valabil pentru orice sancțiune aplicată de șoferii de la Brigada Rutieră.
Sindicatele Poliției Române anunță o îmbunătățire în procesul de completare a proceselor verbale de contravenție. Ofițerii vor completa amenzi prin intermediul unei aplicații inteligente.
Aplicația, instalată pe dispozitivele inteligente, permite polițiștilor să completeze amenzile mai rapid și să efectueze verificările necesare, atât în legătură cu șoferul, cât și cu autovehiculul. De asemenea, aplicația ajuta la stabilirea rapidă a eventualelor abateri și sancțiuni anterioare ale șoferului.
Angajații MAI pot scana permisul de conducere și cartea de identitate cu ajutorul aplicației inteligente. Amenda poate fi plătită pe loc de către șofer, după dotarea autospecialelor Poliției Române cu POS-uri, care vor accepta plata cu cardul.
Șoferii pot depune plângere în termen de 15 zile de la primirea sau comunicarea procesului-verbal, pentru contestarea amenzii. Plângerea, însoțită de copia procesului-verbal, se depune la organul din care face parte agentul constatator, care este obligat să o primească și să ofere o dovadă în acest sens, notează Observator.
FOTO: Pixabay