Șoferul de 16 ani care i-a călcat cu mașina pe copiii din Pantelimon inhala gaz ilariant, la volan. Procurorii au anunțat oficial că va fi cercetat pentru omor și tentativă de omor

 Dumba Gabriela
.

Tânărul de 16 ani care a ucis cu maşina un băieţel de 9 ani şi a rănit-o grav pe sora lui în vârstă de 7 ani, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, va fi cercetat pentru omor, a anunţat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Procurorii susțin că în momentul accidentului, băiatul avea o convorbire video pe telefon și inhala gaz ilariant dintr-un balon.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Procurorii au schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în omor și tentativă de omor. Procurorii susțin că tânărul de 16 ani „a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, acceptând survenirea decesului sau rănirii grave a uneia sau mai multor persoane'.

55

Accidentul din Pantelimon. Soferul de 16 ani va fi cercetat pentru omor și tentativă de omor

Potrivit anchetatorilor, minorul a condus autoturismul pe o distanță de cca. 145 de metri, fără a deține permis de conducere și fără a avea vreo abilitate de a manevra autoturismul în condiții de minimă siguranță, iar în timp ce era la volan discuta la telefon prin apel video cu o persoană și inhala protoxid de azot dintr-un balon pe care îl ținea în mână.

„Astfel, minorul nu deținea permis de conducere, nu avea abilități necesare pentru manevrarea unui autoturism în condiții de minimă siguranță pentru pietonii care circulau, în condițiile în care victimele minore se deplasau prin parcare pe partea stângă, în fața inculpatului care avea o bună vizibilitate a acestora, nu era atent la drum fiind implicat într-un apel telefonic video, avea o mână ocupată cu un balon din care inhala protoxid de azot (gaz ilariant) și se afla sub efectele acestuia – stare de euforie, amețeală și sedare ușoară', se arată într-un comunciat de presă de vineri al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, citat de Antena 3.

Astfel, deși nu a urmărit să omoare oameni, „inculpatul a acceptat aceste urmări, acționând cu intenție indirectă', mai spun procurorii.

Adolescentul, care se află în arest preventiv, a cerut o măsură mai blândă pentru că, spune el, accidentul s-ar fi produs din cauza unei denivelări de pe şosea.

Citește și: A murit actorul Mihai Răducu. Oana Pellea, Manuela Hărăbor și Bianca Brad au transmis mesaje de condoleanțe: „Dumnezeu să te ierte și să-ți dăruiască liniștea sufletească pe care o căutai'

Citește și: De ce nu a vrut Carmen de la Sălciua copii cu fostul soț, Culiță Sterp: „Eram sceptică. Nu simțeam că…’ / Acum urmează tratamente să rămână gravidă cu Marian Corcheș

Un băiețel de 9 ani a murit pe loc, iar sora lui de 7 ani a rămas fără un picior

Camerele de supraveghere din zona parcului Pantelimon au surprins ultimele secunde cu cei doi fraţi înainte de tragedia din iulie 2024. Copiii se plimbau pe trotinete, în parcarea exterioară a parcului Pantelimon, cu doar câteva secunde înainte ca maşina să-i loveasca în plin. 

Băiețelul, care avea doar 9 ani, a murit din cauza rănilor foarte grave. Sora lui a fost transportată de urgență la spital, cu un picior zdrobit, care i-a fost amputat de medici.

Proprietarul mașinii conduse de minorul de 16 ani susţine că i-a dat autoturismul nepotului său, care avea carnet, şi că este şocat că acesta l-a lasat la volan pe adolescentul care a produs tragedia:

„Am dat mașina să o repare că aveam toba stricată la ea și l-am trimis pe nepotul meu cu băiețașul ăsta și ce s-a întâmplat… am rămas șocat. A venit poliția și mi-a spus: domne, aveți un Logan alb, sunteți proprietarul. Când mi-a zis poliția am rămas trăsnit, eu știam că mașina e la mecanic să o repare, am și declarat, a spus proprietarul mașinii cu care au fost loviți cei doi copii.”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton