Șoferul drogat, care a omorât 2 tineri în Vama Veche, oprit de două ori de Poliție în noaptea tragediei și testat doar pentru alcool, nu și droguri. Declarațiile șefulului IPJ Constanţa

 Dumba Gabriela
.

Tânărul de 19 ani, drogat, care a omorât doi studenţi în zona Vama Veche-2 Mai, ar fi fost oprit de Poliţie şi lăsat liber în trafic, înainte cu două ore de accidentul mortal. Nu o dată, ci de două ori ar fi fost luat la întrebări de polițiști și chiar luat la sediu, unde ar fi fost depistat cu droguri, însă altele decât cele pentru care a ieșit pozitiv la teste, după tragedie. Declarațiile șefulului IPJ Constanţa.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Constantin Glugă, şeful IPJ Constanţa, a făcut declaraţii despre accidentul în care un băiat de 19 ani a ucis doi tineri într-un accident rutier petrecut între Vama Veche și 2 Mai. La momentul impactului, şoferul vinovat era drogat, însă șocant este că tânărul ar fi fost oprit de două ori de polițiști, chiar în noaptea tragediei și oamenii legii ar fi considerat că nu prezintă un pericol.

Şeful IPJ Constanţa, declaraţii despre accidentul de la 2 Mai

Pe surse, a apărut în presă informația că șoferul drogat ar fi ajuns la sediul Poliției din 2 Mai chiar în noaptea tragediei. I s-ar fi făcut acolo testul de alcool, iar rezultatul ar fi ieşit negativ. Poliţiştii nu i-ar fi făcut însă niciun test pentru droguri şi i-ar fi dat drumul, potrivit Antena 3. Câteva ore mai târziu a accidentat mortal doi tineri.

Șeful IJP Constanța susține, însă, că a fost testat și pentru droguri, dar rezultatul a fost negativ.

„În ceea ce priveşte evenimentul din  data de 19 august, am analizat personal acest eveniment şi vă pot comunica următoare informaţii. La data de 17 august, şoferul a ajuns în municipiul Constanţa împreună cu tatăl său. În seara de 18 august, același conducător auto a fost oprit în trafic de politiştii rutieri şi i s-a atras atenţia asupra conduitei preventive din trafic. 

La data de 19 august, în jurul orei 00:40, un bărbat a sesizat Poliția că un şofer circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere. Având în vedere această semnalare, autovehiculul a fost dat în atenţia poliţiştilor care erau pe teren la acea oră şi au fost efectuate activități pentru localizare.

Ulterior maşina a fost identificată circulând în Vama Veche. Şoferul a fost legitimat alături de cei doi pasageri care îl însoţeau. În timpul procedurii, într-un pachet de ţigări a fost descoperită o ţigară artizanală de tip joint, care conţinea patru pastile. 

Şoferul a fost dus la sediul de Poliţie din localitatea 2 MAI. A fost testat pentru consum de droguri, rezultatul fiind negativ. 

La acel moment, şoferul nu prezenta semne de consum ale substanțelor interzise. După ce a părăsit sediul Poliţiei, şoferul a mers în Vama Veche unde a consumat droguri. 

Ulterior a avut loc evenimentul tragic în urma căruia două persoane au decedat. Drogurile ridicate din autoturismul şoferului vinovat pentru accident sunt diferite faţă de cele indicate de aparatul drug test din urma evenimentului”, a declarat Constantin Glugă, şeful IPJ Constanţa. 

Tânărul consumase cocaină, amfetamină și metamfetamină. Polițiștii i-au făcut dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Vlad Pascu va fi în arest preventiv pentru 30 de zile.

Citește și: Selly acuză statul român că nu și-a primit banii pentru producția filmului 5Gang: „E un prejudiciu de 100.000 de euro. A fost o rușine pentru România pe plan mondial'

Citește și: Alexia Eram și-a cumpărat o nouă mașină: „Nu mai iau bani de la părinți din anul 2 de facultate. Cum arată și cât costă autoturismul de lux

Citește și: Theo Rose a primit cadou o pisică fără blană. Imaginea surprinsă de artistă cu fiul ei și noul patruped: „Dă-te jos de pe copil!

Șoferul drogat din Vama Veche ar mai fi fost prins cu droguri asupra sa

DIICOT i-a deschis lui Matei-Vlad Pascu, tânărul care a provocat tragedia de la Vama Veche- 2 Mai, un dosar penal pentru infracţiunea de deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu, potrivit Libertatea.

Pe 21 decembrie 2022, după un an de cercetări, procurorii ar fi emis o ordonanță de renunțare la urmărire penală în cazul tânărului, pe motiv că era o cantitate mică de droguri de risc.

Magistraţiii au declarat că „suspectul a avut o atitudine sinceră, precum și existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea unui proces penal și gravitatea urmărilor produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii”.

Procurorii DIICOT au decis, anul trecut, că nu este necesară urmărirea suspectului. Aceştia au precizat că „la aprecierea interesului public sunt avute în vedere și persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avută anterior săvârșirii infracțiunii, atitudinea suspectului sau a inculpatului după săvârșirea infracțiunii și eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecințelor infracțiunii.

Soluţia dispusă de DIICOT a fost confirmată de Tribunalul Bucureşti, pe 10 ianuarie 2023. 

'Urmările care s-ar fi putut produce din perspectiva afectării sănătății publice au fost reduse, elementul material (deținere) nefiind în măsură să releve un mod elaborat de comitere a faptei, prin mijloace de natură să indice un pericol social ridicat', a declarat judecătorul, motivând decizia. 

Judecătorul a adăugat că „eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal ar fi disproporționate prin raportare la gravitatea concretă a faptei, iar cheltuielile ce ar urma să fie avansate ar putea fi canalizate spre cercetarea unor fapte cu urmări mai grave”.

Șoferul drogat care a omorât doi tineri ar fi chemat Poliția acasă să-l salveze de persoane închipuite

Matei Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a condus drogat și a provocat accidentul din 2 Mai în care au murit două persoane, ar fi de mai mult timp în evidența Poliției pentru consum de stupefiante, spun surse din anchetă. Asta deși avocata șoferului a spus că din ce știe, clientul său nu avea antecedente în consumul de droguri.

La data de 25 mai 2023, ora 00:07, Secția 2 Poliție a fost sesizată prin apel 112 de un bărbat cu privire la faptul că, într-un imobil pe care îl avea în îngrijire pe strada Tipografilor, nr. 29 C, Sector 1, București, ar fi pătruns fără drept persoane necunoscute.

Ajunsi la fața locului, politistilor li s-a comunicat că cele sesizate nu se confirmă, întrucât în urma verificărilor efectuate de către reclamanți până la sosirea polițiștilor nu ar fi fost găsită nicio persoană străină în locuință.

„Numitul Pascu Matei Vlad se afla în stare de ebrietate și era incoerent în vorbire și gesturi, povestind lucruri neadevarate. Ulterior s-a luat legătura cu tatăl lui Pascu Matei Vlad, respectiv cu Pascu Mihai, acesta aducând la cunoștiință organelor de poliție faptul că fiul său este cunoscut ca și consumator de substante interzise și are episoade psihotice', spun sursele citate de stiripesurse.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton