Spania a câștigat EURO 2024. "Furia Roja", a patra oară campioană europeană după ce a învins Anglia cu 2-1 în finală

 Oana Pantazi
.

Spania a câștigat EURO 2024. Selecționata Spaniei, supranumită „Furia Roja”, a câștigat pentru a patra oară în istorie Campionatul European de Fotbal, învingând selecționata Angliei, cu scorul de 2-1, în finala ce a avut loc duminică seară pe Olympiastadion, din Berlin.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Europa și-a desemnat campioana la fotbal în 2024. Spania s-a impus în fața Angliei, cu 2-1, la capătul unui meci pe care l-a dominat, devenind astfel campioana Europei pentru a patra oară. Spaniolii au mai câştigat trofeul în 1964, 2008 şi 2012.

UEFA Euro 2024 – Spain vs EnglandUEFA Euro 2024 – Spain vs England

Spania a câștigat EURO 2024, după ce a învins Anglia în finală

Spaniolii au fost și în finală cea mai bună echipă de pe teren, la fel cum s-a întâmplat în toate meciurile disputate la EURO 24. Prima repriză a fost una în care ibericii au deținut posesia mingii, însă ocaziile au lipsit complet, cele două echipe anihilându-se reciproc, riscaând, de altfel, foarte puţin.

Citește și: Anisia Gafton, detalii despre relația cu Serghei și despre nunta lor: „Longevitatea cuplului nostru cred că se datorează mult și faptului că nu am pus presiune pentru căsătorie și copii'. Cum se înțelege cu viitorii socri / EXCLUSIV

Citește și: Randi și-a întrerupt concertul de la Beach! Please, crezând că nu e pe placul publicului. De ce era, de fapt, fluierat: „Am plecat cu moralul foarte jos. Noi nu am știut… ‘

Citește și: Roxana Ciuhulescu e mândră de fiica ei. Ana a obținut permisul de conducere la 16 ani: ‘La categoria B1 și pot conduce mașini destinate vârstei lor…’ Cum se descurcă adolescenta, la volan/ EXCLUSIV

Citește și: Ce spune Mihaela Geoană despre posibilitatea de a ajunge Prima Doamnă a României: „Eu o să fiu tot cea care sunt indiferent de decizia lui, cred că poți să fii tu însuți în orice poziție’

Cu toate că nu a avut niciun șut la poartă în prima repriză, „Furia Roja” s-a dezlănțuit încă din primele secunde ale celei de-a doua reprize, dominând selecționata Angliei pe tot parcursul meciului.

Scorul a fost deschis de Nico Williams în minutul 47, iar în minutul 73 Palmer a egalat, cu un șut fantastic. Spaniolii au dat însă golul decisiv în minutul 86, prin Oyarzabal.

Spania a câștigat toate meciurile de la EURO 2024, Anglia a pierdut a doua finală consecutiv

După meciul fabulos disputat, ieri-seară, în finala cu Anglia, la Berlin, pe Olympiastadion, Spania a devenit prima echipă cu patru titluri europene, după cele obţinute în 1964, 2008 şi 2012.

Spania a câștigat toate meciurile de la acest turneu final, învingând, pe rând, Croația (3-0), Italia (1-0) şi Albania (1-0), în grupă, a învins Georgia (4-1) în optimi, Germania (2-1, după prelungiri) în sferturi, Franţa (2-1) în semifinale şi Anglia (2-1) în finală.

Anglia a pierdut a doua sa finală consecutiv, după ce, în urmă cu trei ani, a fost învinsă de Italia, la Londra, la loviturile de departajare.

De asemenea, spaniolul Lamine Yamal a scris istorie, devenind cel mai tânăr jucător care a jucat la EURO, în meciul cu Croaţia (3-0), la 16 ani şi 338 de zile. 24 de zile mai târziu, și a devenit cel mai tânăr marcator într-o semifinală, iar duminică a devenit cel mai tânăr jucător care a disputat şi a câştigat o finală, la doar o zi după ce a împlinit 17 ani.

Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton