În urma unui studiu realizat de Enviromental Working Group (EWG) în care s-a analizat nivelul de pesticide folosit de agricultori, s-a stabilit care sunt cele mai nocive fructe din magazine!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Agricultorii obișnuiesc să folosească substanțe chimice pentru a apăra fructele de dăunători, însă acestea devin toxice după tot acest proces.
Preferatele verii sunt fără doar și poate căpșunile. Acestea sunt o bună sursă de antioxidanți, bogate în vitamine și minerale. Din păcate, căpșunile din magazine ar conține cea mai mare cantitate de pesticide și nu doar că nu aduc beneficii, dar ar fi periculoase pentru sănătate.
Citește și: Când începe Puterea Dragostei, sezonul 3!Show-ul matrimonial de la Kanal D vine cu mari schimbări
Rezultatele studiului realizat de EWG sunt de-a dreptul îngrijorătoare: 98% dintre mostrele de căpşuni analizate de autorităţile sanitare au prezentat urme de pesticide.
Merele, piersicile și nectarinele, periculoase pentru sănătate
După căpșuni, merele ar fi cele mai periculoase fructe: s-a descoperit că mai bine de 40% dintre cele analizate aveau 10 sau chiar mai multe tipuri de pesticide, ba chiar unele dintre ele prezentau urme de la nu mai puțin de 17 variante de chimicale, scrie antena3.ro.
De asemenea, tot în cazul acestor fructe s-a găsit cel puțin un tip de pesticide în 98% dintre mostrele testate.
„Podiumul” este completat de piersici, fiind imediat urmate de nectarine, alte două tipuri de fructe care ar putea fi toxice.
Experții sunt de părere că oameni ar trebui să evite să cumpere fructele menționate din magazine. Ideal ar fi să se opteze pentru fructe proaspete, care provin din surse cunoscute și care nu sunt tratate cu pesticide.
Sursa foto: unsplash.com