"Este categoric un mare pas înainte", susțin experții germani care au descoperit anticorpii ce previn răspândirea COVID-19. Specialiștii clarifică, totuși, faptul că această descoperire nu înseamnă producerea imediată a unui vaccin sau găsirea unui tratament, însă ar putea salva salva pacienții care sunt în stare gravă!
Proferorul virusolog Luka Cicin-Sain, care a condus o echipă de cercetători germani, a descoperit anticorpi, care ar bloca coronavirusul pentru a nu intra în celule, relatează presa internațională.
S-au studiat nu mai puțin de 6.000 de tipuri de anticorpi, în urma unor teste realizate în regim de laborator, utilizându-se culturi. Dintre aceștia s-a identificat unul care a reușit să blocheze răspândirea coronavirusului în celule.
Expert: „Este categoric o mare descoperire”
„Este categoric o mare descoperire și ne arată că suntem pe drumul cel bun în dezvoltarea unei soluții împotriva COVID-19. În repetate experimente am fost capabili să obținem rezultate care arată sustenabilitatea acestor anticorpi”, a declarat Luka Cicin-Sain.
La rândul lui, ministrul Cercetării și al Științelor în landul Saxoniei Inferioare a ținut să precizeze că această descoperire oferă speranță pentru viitor, în ceea ce privește stoparea răspândirii COVID-19.
„Sunt foarte bucuros pentru acest succes al cercetătorilor noștri, care ne dă speranțe pentru viitor”, a menționat Bjorn Thumler.
Anticorpii ajută pacienții în stare gravă
Este într-adevăr, o mare descoperire la momentul actual, când încă nu am deslușit toate misterele legate de acest virus. Cu toate acestea, descoperirea nu implică automat și dezvoltarea unui tratament rapid sau, cu atât mai mult, a unui vaccin. Mai este nevoie de timp și cercetări pentru a se ajunge la un remediu definitiv în ceea ce privește noul coronavirus.
Veștile primite acum sunt bune, întrucât anticorpii au capacitatea de a ajuta pacienții care se află în stare gravă, după principiul imunizării pasive, scrie mediafax.ro.
„Efectul observat a fost imediat: anticorpii opresc potențialul viral al coronavirusului”, a subliniat Stefan Dubel, de la Unviersitatea Tehnica din Braunschweig.
Deocamdată, în schema de tratament, se folosește medicamentul antiviral Remdesivir.
Sursa foto: pexels.com, Hepta