Studiu: peste jumătate dintre pacienţii infectați cu noul coronavirus au dezvoltat anomalii la nivelul inimii: "Trebuie să vedem dacă problemele sunt reversibile"

.

Un studiu recent efectuat de Fundaţia Britanică pentru Boli Cardiace din cadrul Universităţii Edinburgh arată că mai bine de jumătate dintre pacienții cu COVID-19 au dezvoltat anomalii la nivelul inimii, ceea ce suscită îngrijorarea oamenilor de știință.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Oamenii de știință au analizat minuțios ecografiilor cardiace a 1.216 pacienţi testați pozitiv cu noul coronavirus, din 69 de țări. Rezultatele nu au fost chiar îmbucurătoare, având în vedere că în cazul a peste jumătate dintre ei (55%), inclusiv în cazul persoanelor cu boli cardiace preexistente, s-au remarcat modificări ale modului în care funcționează inima


Din numărul total al pacienților examinați, 901 nu prezentau anomalii cardiace înainte de efectuarea studiului. Astfel, dintre cei care nu aveau boli cardiace preexistente, 46% au dezvoltat anomalii, iar 13% dintre disfuncţiile observate sunt chiar severe.

Citește și: Laura Cosoi are emoții mari înainte de naștere.Medicii i-au pus în vedere ce nu are voie să facă în timpul internării în maternitate


Schimbările s-au constatat prima oară la pacienţi care au contractat virusul, iar specialiștii sunt de părere că sunt cauzate de SARS-CoV-2.

„Se ştie că formele severe de gripă afectează inima, dar am fost surprinşi să vedem atât de mulţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care au disfuncţii cardiace severe. Acum trebuie să înţelegem mecanismul care provoacă anomaliile, să vedem dacă problemele sunt reversibile şi ce efecte cardiace rămân pe termen lung din cauza bolii Covid-19', a precizat profesorul Marc Dweck, potrivit digi24.ro.

Citește și: Alexandru Ciucu, soțul Alinei Sorescu, vorbește în premieră despre prima căsătorie:„Un impuls de moment, un teribilism’

Cu alte cuvinte, rezultatele studiului indică faptul că s-ar dovedi necesare examinări cardiace suplimentare în cazul pacienţilor cu COVID-19, în vederea stabilirii tratamentului adecvat în prevenirea apariţiilor disfuncţiilor cardiace pe termen lung.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Cine este Sebastian Dobrincu, cel mai tânăr milionar din Silicon Valley.La 21 de ani, are deja o companie și a făcut primul milion de euro