Ștefan Godei, patronul azilelor groazei din Voluntari, a fost scos din arest și audiat la sediul DNA. Administratorul „Azilelor groazei' din Voluntari, Ștefan Godei, a fost scos din arest și dus la sediul DNA pentru audieri. Ștefan Godei este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, iar momentan se află în arest preventiv. Potrivit procurorilor, Godei cheltuia banii proveniți de la beneficiarii căminului, pe droguri, prostituate și petreceri.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Ștefan Godei, patronul azilelor groazei din Voluntari, a fost scos din arest și audiat la sediul DNA. Ștefan Godei cel care se ocupa de azilele groazei din zona Voluntari, unde bătrânii erau torturați, înfometați și batjocoriți, a fost scos din arest și audiat la sediul DNA. În dosar, mai este incriminat și fratele lui Ștefan Godei, Daniel. Potrivit procurorilor DIICOT, Ștefan cheltuia o parte din banii câştigaţi pe droguri, prostituate și lăutari.
Ștefan Godei, patronul azilelor groazei din Voluntari, a fost scos din arest și audiat la sediul DNA
Ștefan Godei, administratorul unuia dintre căminele groazei, suspectat de procurorii DIICOT că ar fi coordonatorul grupării infracționale din vârful afacerii cu azilele de bătrâni din Voluntari, a fost audiat azi la sediul DNA.
Dosarul include mai mulți inculpați, printre care și cei doi funcționari publici, care au dat aviz de funcționare azilelor groazei. Aceștia sunt Andrei-Cornel Năstase și Florina Rontescu, suspectați de abuz în serviciu, fals intelectual și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cei doi se află în arest la domiciliu.
„inculpații Năstase Andrei-Cornel și Rontescu Florina, în calitate de inspectori sociali în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Ilfov, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile prevăzute de legislația primară, referitoare la realizarea vizitelor de evaluare în teren în ceea ce privește un centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități situat pe raza județului Ilfov’, au declarat procurorii DNA, potrivit Libertatea.ro.
Autoritățile îi acuză pe cei doi funcționari că „au evaluat formal, doar pe baza unor documente, dacă azilul îndeplinește standardele minime de calitate, obligatorii, și n-au constatat starea de degradare a mobilierului și a dotărilor din bucătărie, precum și problemele structurale de igienă pe care controalele inopinate ale celorlalte autorități publice sau private le-au constatat’, au mai adăugat procurorii, conform publicației citate.
Ce era scris în avizul de funcționare pentru azilele groazei
Cei doi funcționari, Năstase Andrei – Cornel și Rontescu Florina, au scris în avizul de funcționare pentru azilele în care bătrânii erau maltratați și ținuți în condiții inumane, că instituția respectă toate măsurile necesare. Iată ce au notat AJPIS Ilfov după controlul din 28 aprilie 2023, potrivit Gândul.ro.
„Echipa de inspecție a constatat faptul că furnizorul de servicii respectă numărul de locuri declarat, iar repartizarea spațiilor de cazare s-a efectuat cu respectarea alocării pentru fiecare beneficiar a unui spațiu de cazare corespunzător.
Grupurile sanitare/ băile destinate beneficiarilor sunt separate de cele pentru personalul angajat, iar numărul acestora acoperă capacitatea declarată a serviciului social.
Hrana beneficiarilor este furnizată zilnic prin serviciu de catering. În asigurarea hranei se ține cont de afecțiunile beneficiarilor și de aportul caloric zilnic necesar, hrana zilnică constă în 3 mese și 2 gustări/ beneficiar. În spațiul de servire a mesei este afișat meniul zilnic și programul de servire a mesei;
La nivelul serviciului social există rezervă de hrană și apă.
Cabinetul medical este dotat si utilat corespunzător. La cabinet există condică de medicamente, registre cu rapoarte de tură, fișe medicale, fișele de monitorizare privind starea de sănătate a beneficiarilor.
La prezenta vizită de evaluare în teren, inspectorii sociali au constatat că spațiile de cazare și comune ale centrului rezidențial, inclusiv cele destinate păstrării alimentelor și servicii mesei, corespund cerințelor de siguranță și confort; aceste spații sunt curate și igienizate corespunzător, destinația încăperilor este respectată iar amenajarea interioară și exterioară facilitează accesul ușor al beneficiarilor/angajaților către toate spațiile centrului rezidențial.’