Un student din Constanța şi-a incendiat profesorul de Matematică pentru că i-a dat nota 4 la un examen restant. Tânărul de 22 de ani a fost reținut pentru tentativă de omor

 Dumba Gabriela
.

Un student al Universităţii Ovidius din Constanţa şi-a incendiat profesorul de Matematică, pentru că nu i-a dat notă de trecere la o restanţă. Dascălul, în vârstă de 70 de ani, s-a ales cu arsuri la un picior, însă viața nu îi este pusă în pericol. Tânărul de 22 de ani a fost reținut de Parchetul Tribunalului Constanța pentru tentativă de omor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Agresivitatea în şcoli a devenit un fenomen scăpat de sub control la noi în ţară. Aproape 10.000 de acte de violenţă sunt înregistrate în fiecare an, potrivit Ministerului Educaţiei.

Studentul de 22 de ani din Constanța s-a enervat pentru că a picat un examen la Matematică

Studentul de 22 de ani se chinuia să ia o restanță la Matematică, iar când a văzut că nici de această dată nu are șanse a luat o sticlă de spirt și un chibrit și și-a incendiat profesorul de matematică de 70 de ani.

Din fericire, acesta a suferit răni superficiale la un picior, dar asta nu e tot. După ce i-a dat foc, acesta s-a pus în ușa universității și nu a vrut să se dea de acolo, moment în care o profesoară a auzit gălăgie și a sunat la 112. Tânărul a fugit și a fost prins la scurt timp de către polițiști la locul de muncă.

„A ieşit din sală, a ţinut uşa tocmai ca profesorul să fie cât mai rău vătămat. Din fericire, lichidul nu a ajuns în zona feţei pentru că s-ar fi produs dezastru. Domnul profesor şi-a stins, imediat după ce studentul a fugit, micul incendiu pornit la baza piciorului”, a spus Alexandru Bobe, prorectorul Universității Ovidius Constanța.

Profesorul s-a ales cu arsură la picior, dar este în afara oricărui pericol. Conducerea universităţii crede că studentul şi-a premeditat fapta.

El venise pregătit pentru gestul acesta. Şi-a dat seama că nu poate promova şi a vrut să se răzbune. Vom propune exmatricularea fără drept de înmatriculare a studentului respectiv”, a mai declarat a spus Alexandru Bobe, prorectorul Universității Ovidius Constanța.

Reacția firmei unde lucrează tânărul

El e student în anul trei la Facultatea de Informatică și Matematică și lucrează în domeniul IT, la o firmă din Constanța.

„A aruncat într-adevăr cu niste spirt și se zice că s-a produs și o flamă, atât. Nu a murit nimeni. Nu a fost nimeni rănit. Profesorul respectiv a avut și în trecut probleme cu mulți studenți, făcea un abuz de putere.', a spus Andrei Verișan, reprezentantul firmei unde lucrează studentul, conform Știrile ProTV.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța l-au reținut pe studentul care și-a incendiat profesorul la Constanța, acuzândul de 'tentativă de omor'.

Mai mult decât atât, când a fost întrebat de către jurnaliști de ce a recurs la acest gest extrem, acesta a început să înjure și să fie recalcitrant, motiv pentru care a fost amendat cu suma de 1.000 de lei pentru gesturi obscene în spațiul public.

Citește și: Cum au reacționat părinții lui Gabi Bădălău când au aflat că s-a despărțit de Bianca Drăgușanu: „Eu îi ascult tot timpul, dar deciziile le iau eu. Mama chiar îmi spunea că se ruga…'

Citește și: Adela Popescu, despre începuturile relației cu Radu Vâlcan: „Eu nu m-am îndrăgostit la prima vedere. Nu era pe gustul meu neapărat'

Citește și: Zanni dezvăluie de ce nu a dat examenul de Bacalaureat: „Nu mă interesează ce spune gura lumii! Nu-mi lipsește facultatea'. Câștigătorul Survivor a crescut la orfelinat

Studentul din Constanța, prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile

Cercetările în acest caz sunt în curs de desfășurare, în vederea stabilirii împrejurărilor producerii evenimentului și luării măsurilor legale ce se impun. Tânărul de 21 de ani va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„La data de 27 iunie a.c., în jurul orei 12.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Copnstanța – Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în incinta unei universități din municipiul Constanța, ar fi avut loc un incident între un cadru didactic și un student.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă.

Din primele cercetări efectuate rezultă că un student, nemulțumit de nota obținută la examen, i-ar fi provocat răni prin incendiere cadrului didactic ce i-ar fi acordat nota respectivă. Acesta ar fi suferit vătămări corporale la nivelul piciorului', a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton