Un nou studiu despre COVID-19 arată că șansa de a lua COVID-19 de la un membru al familiei este mult mai mare decât de a te infecta de la o persoană care nu locuiește în aceeași casă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Cercetătorii de la Centrul pentru Combaterea și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud (CDC) au analizat în detaliu 5.706 de „pacienți zero' (n.r. primul caz de infectare dintr-un grup) testați pozitiv cu noul coronavirusul și peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceștia.
Astfel, s-a descoperit faptul că 2 persoane din 100 infectate au contractat virusul de la contacte din afara locuinței în timp ce una din 10 a fost infectată cu COVID-19 de către o persoană din familie.
se pare că rata transmiterii în gospodărie a fost mai ridicată atunci când primul caz confirmat a fost un adolescent sau un vârstnic trecut de 60-70 de ani.
„Acest lucru se datorează probabil faptului că aceste grupe de vârstă sunt mai predispuse să se afle în contact apropiat cu membri ai familiei întrucât au nevoie de mai mult sprijin și protecție', a declarat Jeong Eun-kyeong, directorul CDC sud-coreean și autor al studiului, citat de Gandul.ro
În plus, copiii cu vârsta de sub 9 ani au o probabilitate mai redusă de a fi pacientul zero, potrivit doctorului Choe Young-june, unul din coautorii studiului. Acesta a precizat că eșantionul de 29 de pacienți a fost mic comparativ cu cel de 1.695 de persoane cu vârsta între 20 și 29 de ani.
„Diferența pe grupe de vârstă nu are o însemnătate uriașă când vine vorba de contractarea COVID-19. Copiii ar putea fi mai puțin predispuși să transmită virusul însă datele noastre nu sunt suficiente pentru a confirma această ipoteză', a explicat specialistul.