Subiectele la Limba maternă pentru Evaluarea Națională 2023. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

 Radulescu Ruxandra
.

Subiectele la Limba maternă pentru Evaluarea Națională 2023. Pentru elevii minorităţilor naţionale care au terminat clasa a VIII-a, azi 22 iunie este ultima zi a Evaluării Naționale 2023, când vor susține examenul la limba maternă. Iată care sunt regulile pentru examenul de azi, de la Evaluarea Națională, la Limba maternă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Subiectele la Limba maternă pentru Evaluarea Națională 2023. Elevii minorităților naționale, care au finalizat clasele I-VIII, susțin azi proba la Limba maternă, din cadrul Evaluării Naționale 2023. Dacă pe 19 iunie, s-a susținut examenul la Limba și literatura română, azi, 22 iunie, elevii minorităților naționale au examenul la Limba maternă.

Elevii absolvenți ai claselor I-VIII s-au putut înscrie la Examenul de Evaluare Națională 2023, până pe 16 iunie, la patru zile după suspendarea grevei profesorilor.

screenshot-2023-06-22-124531screenshot-2023-06-22-124531

Evaluare Națională 2023 s-a încheiat azi, cu proba la Limba maternă

Azi, 22 iunie, se încheie Evaluarea Națională 2022, ultima probă fiind aceea la Limba maternă, pe care o vor susține elevii minorităților naționale.

Elevii vor avea la dispoziție 120 de minute pentru redactarea subiectelor, timp calculat după cele 15 minute alocate pentru completarea secțiunii de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor sigila secțiunea cu datele personale.

Citește și: Subiectele la Matematică pentru Evaluarea Națională 2023. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

Citește și: Subiectele la Limba Română pentru Evaluarea Naţională 2023. Absolvenţii clasei a VIII-a au susţinut astăzi primul examen

Monitorizarea elevilor se va face audio și video, acestora nefiindu-le permisă întroducerea în sala de examen a oricărui dispozitiv sau materiale ajutătoare, precum manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri. Li se interzice să aibă ascunse „în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și alte asemenea obiecte sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare', potrivit ordinului care stipulează organizarea examenului. Subiectele și baremele de corectare pentru Examenul de evaluare națională 2023 la Limba maternă pot fi verificate AICI.

Cum vor fi sancționați elevii care nu respectă regulile de la Evaluarea Națională 2023

Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiți în examen. Este interzisă orice tentativă de comunicare cu exteriorul, copiatul sau posesia unor materiale sau mijloace care ar permite acest lucru. Orice fraudă sau tentativă de fraudă înseamnă eliminarea de la proba respectivă și nora 1 pe lucrarea scrisă. Candidații care vor să predea lucrările mai devreme de două ore o pot face abia după o oră de la primirea subiectelor. Elevii când ies din sală nu primesc subiectele. Acestea se fac publice, împreună cu baremele, de către Ministerul Educației, după ora 15:00.




 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton