Cum arată Sultan Kösen, cel mai înalt bărbat din lume, lângă Jyoti Amge, cea mai scundă femeie din lume. Imaginile fac înconjurul lumii

 Dumba Gabriela
.

Imaginile în care Sultan Kösen, cel mai înalt bărbat din lume apare lângă Jyoti Amge, cea mai scundă femeie din lume fac înconjurul lumii. Între ei este o diferență de 1,88 de metri și pare că Jyoti Amge este o păpușă lângă bărbatul a cărui înălțime trece de 2,5 metri.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Sultan Kösen măsoară 2,51 de metri, în timp ce Amge are doar 62,8 centimetri. Între ei este, așadar, o diferență de 1,88 de metri, iar indianca apare cât o păpușă de jucărie în brațele uriașului Sultan. Într-una dintre imaginile devenite virale, micuța Amge stă lângă pantoful lui Kosen (mărimea 62), în care putea să intre cu ușurință.

cea-mai-mica-femeie-din-lume4cea-mai-mica-femeie-din-lume4

Sultan Kösen, cel mai înalt bărbat din lume s-a întâlnit cu Jyoti Amge, cea mai scundă femeie din lume

Sultan Kösen, cel mai înalt bărbat din lume s-a întâlnit cu Jyoti Amge, cea mai scundă femeie din lume pentru prima dată în Egipt, în 2011, la o acțiune organizată de Guinness Book.

Înălțimea lui Sultan Kösen este cauzată de gigantism și acromegalie, care au apărut din cauza unei tumori care afectează glanda endocrină a hipofizei. Începând cu 2010, Sultan a fost supus unui tratament care controlează nivelurile ridicate ale hormonului de creștere. A produs un rezultat pozitiv, stopând creșterea bărbatului.

Lungimea picioarelor lui Kösen este de 1,26 de metri, brațele au 97 de centimetri, iar mâinile măsoară 28,5 centimetri. În 2014, Sultan l-a întâlnit pe cel mai scund bărbat cunoscut, Chandra Dangi, de Ziua Recordurilor Guinness.

În primăvara trecută, Sultan Kösen a fost invitat special la „Chefi la cuțite' și a profitat de vizita în București pentru a se poza lângă Arcul de Triumf din București.

Citește și: Câți bani câștigă Irina Loghin la o nuntă sau un concert, în 2024: „La 84 de ani, are un succes imens! De banii ăștia spune și bancuri'

Citește și: Cum l-a cunoscut Cezara Dafinescu pe George Motoi, primul ei soț și tatăl fiicei sale, și cum a reacționat când Florin Piersic a cerut-o în căsătorie, deși era măritată: „Arătam foarte bine amândoi, publicul ne iubea’ / EXCLUSIV

Jyoti Amge, cea mai mică femeie din lume, apariție-surpriză la „Chefi la cuțite'

De cealaltă parte, Jyoti Amge suferă de o boală a oaselor, care determină majoritatea tipurilor de nanism, numită Acondroplazie și a fost și ea invitată la „Chefi la cuțite'.

Jyoti Amge este deținătoarea recordului mondial pentru cea mai scundă femeie din lume. Are 29 de ani, vine din Nagpur, India, și măsoară doar 62,8 centimetri în înălțime. Jyoti Amge cântărește doar 5 kilograme și are o Diplomă de Masterat în Literatura Engleză.

La vizita în platoul show-ului culinar, Jyoti a răspuns cu un zâmbet larg tuturor întrebărilor adresate de jurați.

„Am intrat în Cartea Recordurilor pentru că sunt cea mai scundă femeie din lume și am cele mai mici palme și tălpi. În ultimii 12 ani, nimeni nu mi-a doborât recordurile Guinness pe care le dețin. Toate aceste recorduri sunt o realizare pentru mine și mă fac să mă simt mândră. Am o familie numeroasă. Verișorul meu are 2 ani și deja este mai înalt decât mine.

Copilăria mea a fost foarte diferită, pentru că eram mică de înălțime, dar și pentru că eram foarte fragilă. De-asta, familia mea a avut și are foarte mare grijă de mine. Orice căzătură, până și cea mai ușoară, poate fi extrem de periculoasă pentru mine', le-a mărturisit Jyoti celor trei jurați de la Chefi la cuțite.

„Deficitul hormonului de creștere a dus la stoparea dezvoltării mele fizice. Părinții mei i-au întrebat pe medici dacă există tratament pentru așa ceva, dacă îmi pot da hormoni de creștere. Însă medicii au spus că este riscantă administrarea hormonilor deoarece există posibilitatea ca doar anumite părți ale corpului să se dezvolte, iar altele nu. Familia și medicii au decis să nu mi se administreze hormoni de creștere. Cu excepția înălțimii, nu am alte probleme de sănătate. Răcesc exact ca un om normal, nimic diferit', a mai spus Jyoti.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton