Superstiții pentru Revelion. Ce trebuie să faci de Anul Nou pentru noroc, bani și dragoste

 Dumba Gabriela
.

Credeți sau nu în superstițiile pentru Revelion, țineti cont de ritualurile populare legate de Anul Nou sau vreți doar să vă amuzați aflând sfaturile din bătrâni pentru noroc, bani și dragoste în noul an, iată care sunt cele mai populare superstiții pentru noaptea dintre ani!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Superstiții pentru Revelion. Strugurii cu noroc

E un ritual inventat în 1909 de un grup de viticultori care aveau un surplus de recoltă şi au decis să ambaleze câte 12 ciorchini în pacheţele pe care să le vândă ca „struguri norocoşi'. Așadar, în noaptea de Revelion mâncaţi 12 boabe de struguri, unul câte unul, când se scurg ultimele secunde ale anului 2020, punându-vă câte o dorinţă pentru fiecare dintre ele. Dorinţele trebuie ordonate în şiruri de patru: patru pentru trup (obiecte materiale), patru pentru minte (chestiuni emoţionale) şi încă patru de ordin spiritual.

Superstiții pentru Revelion. Lenjeria roșie

Se spune lenjeria roșie purtată în noaptea de Revelion aduce putere, energie şi noroc pentru anul care vine. Experţii în cromoterapie susţin că vibraţiile acestei culori rezonează cu energia vitală şi aduc pasiune în cuplu sau, după caz, vă ajută să atragi partenerul potrivit în noul an. Pentru mai mult noroc, e bine să parfumaţi obiectele de lenjerie cu aromă de vanilie.

Superstiții pentru Revelion. Sampanie și aur

Se spune că este bine să puneţi în paharul cu șampanie cu care ciocniți la miezul nopții de Revelion un obiect de aur. Adăugând şi un obiect de aur, metal nobil şi pur, încorporăm energia Soarelui, arhetipul masculin prin excelenţă și vom avea parte de bogăție în noul an.

Superstiții pentru Revelion. Puterea cheilor

Unii cercetători cred că această superstiţie vine din cultura evreiască: când au fost alungaţi din Spania în Evul Mediu, evreii au luat cheile caselor pe care le avuseseră acolo, le-au învelit în pânze negre şi le-au pus la păstrare pentru ziua în care se vor putea întoarce. Pe 31 decembrie e bine să aveţi 12 chei (unele tradiţii recomandă atâtea câţi ani aveţi), legate cu o panglică. în ultimele minute ale zilei, atârnaţi-le în spatele uşii de la intrarea în casă (eventual puteţi pune una în broască) şi lăsaţi-le acolo toată ziua de 1 ianuarie.

Superstiții pentru Revelion. Orezul magic

În dimineaţa de 31 decembrie umpleţi cu apă un vas mai mare, în care puneți lavandă, tei, busuioc şi un săculeţ care aţi pus cinci boabe de orez. În primele minute ale noului an, folosiţi apa pentru a vă spala faţa, gâtul şi mâinile. După această purificare, puneţi-vă cinci dorinţe înghiţind pentru fiecare câte un bob de orez.

Citește și:

Ce se mănâncă în Noaptea de Revelion. Idei de meniu pentru noaptea de Anul Nou

Cum să evităm problemele digestive și toxiinfecțiile alimentare de Sărbători

Ce avem voie si ce nu avem voie să facem de Revelion. Restricțiile lui Arafat de Anul Nou

Superstiții pentru Revelion. Lumânarea roșie

Aprindeţi o lumânare roșie (roşu însemnând armonie, vigoare şi putere) imediat ce a început ziua de 1 ianuarie 2021 şi puneţi-vă trei dorinţe. Lăsaţi luminarea să ardă până la capăt.

Superstiții pentru Revelion. Trântiţi uşa!

Chiar în momentul în care începe ziua de 1 ianuarie, deschideţi uşa de la intrarea şi închideţi-o cu putere la loc. Repetaţi gestul de trei ori – aceste acţiuni alungă răul din locuinţă.

Superstiții pentru Revelion. Faceţi-vă bagajele!

E o tradiţie romană care spune că în noaptea dintre ani trebuie să ne facem un mic bagaj, ca şi cum am pleca într-o călătorie şi exact la miezul nopţii să ieşim cu bagajul în faţa uşii, să ne răsucim pe loc şi apoi să intrăm la loc în casă când a început 1 ianuarie. Se spune că astfel vom face călătorii frumoase și în siguranță în anul care a venit.

Superstiții pentru Revelion. Pune pe masă fructe și legume

Fie că le vei mânca sau nu, în seara de Revelion este bine să ai fructe rotunde pe masă.  Fructele simbolizează vitalitate, sănătate, iar forma sferică a acestora este asociată cu șansele la perpetuitate în lucrurile bune din viața ta.

Legumele verzi joaca și ele un rol foarte important. Tot ce este verde este asociat cu banii pe care îi vei câștiga în anul următor. Așadar, este indicat să mănânci tot felul de verdețuri pentru a atrage bunăstarea financiară.

Superstiții pentru Revelion. Evită certurile

Este foarte important ca acest an să nu fie încheiat în situații tensionate. În cazul în care știi că te afli în această situație, împacă-te cu cei care te-au supărat în acest an și intră în noul an cu gânduri bune. Se spune că astfel vei avea parte numai de evenimente favorabile.

Apropo de superstiții – uite ce inseamna cand ti se zbate ochiul si ce inseamna cand te mananca in palma!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton