CORONAVIRUS - primele teorii ale conspirației. Cum ar fi apărut epidemia de Covid-19 / Virusul din Wuhan, prezis într-un roman din 1981

.

Virusul Covid-19 a dat naștere la o serie de teorii ale conspirației privind apariția epidemiei de coronavirus, ce a cauzat îmbolnăvirea a 80.000 de oameni și moartea a 2.600 până în momentul de față. Inițial, s-a vorbit despre o infectare cu coronavirus de la animalele vândute într-o piață din orașul Wuhan. Cercetătorii chinezi au analizat însă datele genomurilor a 93 de probe din noul coronavirus, iar rezultatele arată că acesta a ajuns în Wuhan din altă parte. Totodată, despre o epidemie cu coronavirus izbucnită în Wuhan s-a scris într-o carte SF apărută în 1981.

Noul coronavirus care a ucis până acum peste 2.600 de oameni nu își are originea în piață de fructe de mare din centrul orașului Wuhan, așa cum s-a crezut până acum, arată un nou studiu realizat de o echipă de oameni de știință chinezi.


COVID-19, așa cum a
fost numit de Organizația Mondială a Sănătății, a fost în schimb importat din
altă parte, au declarat cercetătorii de la Grădina Botanică Tropicală
Xishuangbanna din cadrul Academiei Chineze de Științe și a Institutului Chinez
de Cercetări Cerebrale.

Echipa, condusă de
dr. Yu Wenbin, a secvențiat datele genomice a 93 de probe de coronavirus,
obținute din 12 țări, în încercarea de a urmări sursa infecției și de a înțelege
modul în care se răspândește.

Ceea ce au
descoperit a fost că, în timp ce virusul s-a răspândit rapid în piața de fructe
de mare Huanan din Wuhan, au existat de fapt două faze de infectare a
populației în 8 decembrie și 6 ianuarie.


Potrivit studiului,
coronavirusul a fost introdus din afară, dar piața extrem de aglomerată „a
sporit apoi infectarea și a răspândit-o în întregul oraș la începutul lunii decembrie
2019′, scrie South China Morning Post, citat de Hotnews.ro.

Coincidență sau nu?

Pentru mulți, nu este o coincidență faptul că  virusul a apărut în orașul Wuhan, întrucât aici se află un institut unde cercetătorii chinezi studiază cele mai periculoase și contagioase boli din lume. Laboratorul a fost construit în cadrul Institutului de Virusologie din Wuhan și inaugurat în 2017 ca o unitate de cercetare la cele mai înalte standarde științifice și de securitate, potrivit Digi24.ro.

„Anumite laboratoare din institut sunt angajate în cercetarea și dezvoltarea de arme biologice’, a declarat Dany Shoham, fost ofițer de informații militare.

„Unii oameni de știință din afara Chinei se tem de posibile contaminări cu agenți patogeni, dar și de apariția unei amenințări biologice în cadrul tensiunilor geopolitice deja existente dintre China și alte națiuni’, scria publicația științifică Nature în 2017. Și China nu avea cel mai bun istoric la capitolul măsuri de siguranță.


 „Virusul SARS, spre exemplu, a scăpat de mai multe ori din instalațiile de izolare din Beijing’, atrăgea atenția aceeași revistă. Venea să mai calmeze temerile informația că laboratorul fusese proiectat și clădit cu sprijin din partea Franței. În plus, o parte din personal fusese la instruire într-o unitate similară din Lyon.

China a negat în
trecut că deţine arme biologice ofensive. Departamentul de Stat, într-un raport
de anul trecut, a declarat că suspectează angajarea regimului comunist chinez
în programe secrete de război biologic, conform Washington Post.


Într-un articol din
iulie în jurnalul Institutul pentru Studii şi Analize ale Apărării, Shoham a
spus că institutul Wuhan este unul dintre cele patru laboratoare chineze
angajate în unele aspecte ale dezvoltării armelor biologice.

El a identificat
laboratorul securizat de biosecuritate Wuhan din cadrul institutului ca angajat
în cercetări asupra virusurilor cu febra hemoragică Ebola, Nipah şi
Crimeea-Congo.

Laboratorul de
biosecuritate este situat la aproximativ 30 de km de piaţa de fructe din Hunan
despre care unele rapoarte locale susţin că ar fi focarul epidemiei actuale.


Viralul care a
bulversat Internetul

O imagine cu o
pagină dintr-un roman al scriitorului SF Dean Koontz, care conține sintagma
„Wuhan-400', s-a viralizat și a lansat teoria potrivit căreia
apariția noului coronavirus ar fi fost prezisă încă din 1981.

Pagină care circulă în prezent pe rețelele sociale face parte din romanul ‘The Eyes of Darkness’ al scriitorului Dean Koontz și conține sintagma Wuhan-400′, cu referire la o armă biologică produsă într-un laborator militar din Wuhan, China. Viralul ar alimenta astfel teoria potrivit căreia noul coronavirus este și el o armă biologică.


Potrivit publicației britanice „Express', pasaje întregi din carte fac referire la acest lucru. „Pentru a înțelege totul, trebuie să ne întoarcem în urmă cu 20 de luni. Atunci a fost momentul când un om de știință chinez, Li Chen, a dezertat în Statele Unite, purtând la el o mostră din cea mai puternică și mai nouă armă bilogică a Chinei, virusul Wuhan 400…L-au numit așa, pentru că a fost dezvoltat în laboaratoarele științifice de lângă Wuhan', arată romanul.


Nostradamus a prezis coronavirus?

Michel Nostredame, cunoscut de toţi ca Nostradamus s-a născut în Franţa în 1503, a devenit medic şi apoi s-a dedicat scrierii profeţiilor sale.

În catrenul 2:53 se citeşte: „Marea pestă în oraşul maritim nu va înceta înainte ca moartea să fie răzbunată cu sânge pentru condamnarea unui nevinovat, a marii doamne pentru un ultraj simulat’.

Se vorbeşte despre oraşul maritim, dar Wuhan este un oraş care n-are deschidere la mare, însă s-a plecat de la asocierea „pieţei de peşte’ din oraşul chinez, scrie evz.ro. Se susţine că „marea doamnă‘ care este menţionată, ar putea fi fosta ministru al Sănătăţii din China, Wu Yi, care a fost în mai înainte nominalizată pentru combaterea virusului SARS (Sindromul Acut Respirator Sever)


‘Există o teorie!’

Președintele
Statelor Unite, Donand Trump, a declarat vineri că există o teorie conform
căreia epidemia de coronavirus ar putea înceta în primăvară, odată cu majorarea
temperaturilor. Oamenii de știință îl contrazic, notează Mediafax, citând CNN.

„Există o teorie care spune că în aprilie, când se încălzește, căldura va reuși să omoare virusul. Deci, încă nu știm. Nu suntem încă siguri’, a declarat Trump, vineri, la Casa Albă.