Testul care îți arată ce risc de îmbolnăvire cu infecția COVID-19 ai, în funcție de ceea ce faci zilnic

 Dumba Gabriela
.

Testul online YOUR COVID-19 RISK, realizat de 150 de voluntari din 35 de țări, poate determina nivelul de risc de contaminare cu coronavirus bazat pe activitățile zilnice pe care le au oamenii.

62115368-162115368-1

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În doar 3 minute testul îți arată ce risc ai să fii expus, contaminat, riscul pe care îl ai în comparație cu al celorlalți membri ai familiei și profilul tău comportamental în perioada stării de alertă.

Testul poate fi accesat AICI sau scanând QR Code-ul de mai jos. Testul va fi disponibil în 29 de limbi, în prezent fiind disponibil în 6 limbi printre care și Română. Acesta a fost deocamdată lansat în doar 6 state: Belgia, Germania, Franța, Olanda, România și Turcia.

Ce este şi cum funcţionează Your COVID-19 Risk

Experţii în psihologia sănătăţii şi în comunicare medicală vor reuşi să afle care sunt motivaţiile fiecărei persoane şi, în viitor, mesajele vor putea fi calibrate în funcţie de cunoaşterea motivaţiilor şi de specificul regional. 'Prin colectarea informațiilor în mod anonim, echipa care răspunde de acest test va putea transmite autorităţilor date concrete care vor ajuta la elaborarea mesajelor și recomandărilor potrivite profilului psihologic al populaţiei din România', se arată într-un comuncat de presă transmis de Fundația Baylor Marea Neagră, potrivit click.ro.

Atenție, nu este un test care confirmă coronavirusul în organism

Diana Taut, lector universitar doctor în cadrul departamentului de Psihologie al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei de la universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, specialistă în psihologia sănătății publice și clinice şi psihologia consumatorului ne explică:

Instrumentul de evaluare a riscului nu se dorește a fi un instrument de elaborare a unui profil psihologic, nu este genul de test rapid pe care îl facem pe rețelele de socializare, ca să ne treacă timpul. Este un test scurt, care să te facă să reflectezi activ la comportamentele tale riscante în ceea ce privește contaminarea proprie și infectarea celorlalți cu noul coronavirus.'

Spălarea mâinilor este esențială pentru a opri transferul picăturilor de pe suprafețe către nas, gură și ochi. Frecvenţa acestui gest este extrem de  importantă: un studiu arată că spălarea mâinilor de cinci ori pe zi, reduce cu până la 45% cazurile de infecţii respiratorii. Cu cât ne spălăm mâinile corect şi des, riscurile de îmbolnăvire scad. 

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton