Tichete de Paște 2024 din partea statului român. Ce valoare au, cine sunt beneficiarii și în ce perioadă se depun cererile

 Ifrim Georgiana
.

Guvernul a anunțat un amplu program de asistență socială, în perioada sărbătorilor pascale, pentru românii cu venituri reduse sau persoanele fără adăpost. Anul acesta, 2,7 milioane de persoane vor beneficia de acest sprijin, iar procedura de depunere a cererilor este deja disponibilă. Iată ce valoare au tichetele și cine sunt beneficiarii!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

În această primăvară, peste două milioane de români se pot aștepta la un sprijin financiar din partea statului. Autoritățile române vor emite tichete sociale de Paște pentru anumite grupuri defavorizate, ce pot fi folosite pentru achiziționarea produselor alimentare, articolelor de curățenie și igienă personală, medicamentelor, hainelor și încălțămintei. Perioada de depunere a cererilor este între 19 februarie și 15 martie 2024.

Citește și: Lăsata secului pentru Postul Paștelui 2024 – când se lasă sec

Citește și: Când începe Postul Paștelui 2024

Citește și: Cristi Tănase a devenit tată pentru prima oară! Soția fostului fotbalist a născut o fetiță: „10.03.2024. Totul!”

Citește și: Kate Middleton, după controversele generate de ultima fotografie cu copiii ei: „Ca mulți fotografi amatori, experimentez ocazional cu editarea'. Agențiile de presă au retras-o din arhive

Tichete de Paște 2024 din partea statului român

Anul acesta, statul acordă tichete de Paște românilor cu posibilități reduse, potrivit kanald.ro. Beneficiarii acestui sprijin social sunt:

– Cei care beneficiază de venit minim de incluziune, conform Legii nr. 196/2016

– Persoanele încadrate în gradul de handicap accentuat sau grav

– Pensionarii cu venituri proprii nete sub 1.450 lei sau echivalentul valorii pensiei sociale minime în vigoare

– Persoanele cu vârsta peste 60 de ani, fără venituri

Ce valoare au tichete de Paște 2024

Valoarea tichetelor de Paște 2024 variază în funcție de categoria de beneficiari. Pentru a beneficia de acest sprijin, beneficiarii trebuie să furnizeze o copie și originalul actului de identitate, iar pensionarii trebuie să prezinte o copie a cuponului de pensie.

– Beneficiarii de venit minim de incluziune sau persoanele cu handicap vor primi 125 de lei per persoană

– Pensionarii cu venituri sub 1.450 lei vor primi, de asemenea, 125 lei per persoană

– Pensionarii cu venituri între 1.282 lei și 1.450 lei vor primi 75 de lei per persoană

– Persoanele cu vârsta peste 60 de ani, fără venituri, vor primi 125 de lei per persoană

Când se depun cererile pentru tichetele de Paște 2024

Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina, a spus în ce interval pot fi depuse cererile pentru tichetele de Paște, anul acesta.

„În perioada 19 februarie- 15 martie se vor primi cereri pentru acordarea tichetelor de sărbători Paște. Sunt persoane cu handicap grav accentuat și mediu pensionarii și beneficiarii de legi speciale care au venituri până în 1.400 de lei. Persoanele peste 65 de ani care sunt beneficiari de venit minim de incluziune și persoanele fără adăpost', a declarat Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton