Tragedia din Pantelimon. Șoferii au făcut schimb de locuri cu 200 de metri înainte să-i lovească pe copii. Momentul în care minorul urcă la volan, filmat pe camerele de supraveghere

 Dumba Gabriela
.

Au apărut diverse controverse în spațiul public, la câteva zile după tragedia din Pantelimon, în care un băiat de 9 ani a murit și sora lui de 7 ani și-a pierdut un picior. Tatăl copiilor s-a întâlnit în trafic, chiar cu câteva minute înainte, cu mașina care i-a lovit copiii și a demonstrat, cu ajutorul filmărilor obținute cu camera de bord, că la volan se afla tânărul de 19 ani, nu minorul. Ulterior au apărut imagini care au demonstrat că tinerii au schimbat locurile și la volan a urcat minorul de 17 ani, cu 200 de metri înainte de tragedie.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Ultimele secunde cu cei doi fraţi, mergând pe trotinete, înainte să fie zdrobiţi în faţa parcului Pantelimon, au fost surprinse de o cameră de supraveghere din zonă. Mai mult, şoferul teribilist de 17 ani, care goneşte prin parcare, a fost filmat înainte de tragedie chiar de tatăl copiilor.

accident-parc-pantelimon-copii-1600×1200-1accident-parc-pantelimon-copii-1600×1200-1

Tinerii care au provocat accidentul tragic din Pantelimon au schimbat locurile cu 200 de metri înainte să-i lovească pe copii

Ultimele magini apărute în spațiul public, în legătură cu tragedia din Pantelimon, sunt surprinse de o camera de surpaveghere amplasată la aproximativ 200 de metri distanta față de locul în care mașina s-a oprit pentru ca tânărul de 19 ani să-l lase la volan pe prietenul său minor.

Cei doi tineri au schimbat locurile la 200 de metri distantață de locul tragediei. Doar câteva secunde a apucat, tânărul de 16 ani sa conducă. Suficient cât să ucidă un copil și să rănească grav un altul.

Anchetatorii au reușit sa refacă traseul celor doi cu ajutorul camerelor de supraveghere de pe drum. Imaginile respective sunt acum proba importantă la dosar pentru că s-a discutat inclusiv despre posibilitatea ca mașina să fi fost condusă de băiatul de 19 ani, iar cel mic să-și asume vina pentru că, minor fiind, ar primi o pedeaspsă mai mică.

Cu câteva momente înainte, tatăl copiilor pleacase din parc. Camera lui de bord filmează maşina care goneşte pe şosea. „Când a plecat băiatul meu din parcare, el a avut la cameră la maşină. L-a luat pe ăla, ei veneau cu viteză. La stop cadru a ieşit cel cu tricou alb, cel de 19 ani”, spune bunicul copiilor loviți.

Citește și: Cum l-a cunoscut Catrinel Sandu pe Steve, fix când nu-și mai dorea niciun bărbat în viața ei, după divorț: „Așa am ajuns la el, prima dată. Eram o mamă singură, focusată pe job. Dacă-mi spunea cineva ce urma să se întâmple…. Cât de mult o sprijină el și cum se înțelege cu fiicele ei / EXCLUSIV

Citește și: Oana Zăvoranu și Alex Ashraf au scăpat de faliment, după ce judecătorii au respins cererea făcută de creditori, în cazul clinicii pe care o dețin. Ce a decis instanța

Citește și: Laura Cosoi, Adela Popescu și Ada Condeescu, goale pe afișul filmului Retreat Vama Veche: „O terapie pentru fiecare dintre noi'. Când are loc premiera comediei filmate pe litoralul românesc

Minorul care i-a lovit pe copii a fost arestat pentru 30 de zile

Minorul care a condus mașina și i-a lovit pe copii are acum  patru capete de acuzare pe numele lui. Amicul lui de 19 ani care l-a însoţit în cursa nebună şi i-a dat cheile maşinii cu bună ştiinţă, riscă şi el să ajungă după gratii până la 3 ani de închisoare. 

Astfel, șoferul de ocazie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Prietenul său, de la care are masina, a fost plasat sub control judiciar.

Tragedia din Pantelimon s-a petrecut într-o clipă

Ultimele clipe din viaţa copilului au fost filmate chiar de tatăl copiilor. În imaginile difuzate de Observator apar cei doi fraţi, băiatul de 9 ani şi sora lui de 7 ani, mergând pe trotinetă în compania mamei.

Câteva momente mai târziu sunt loviţi de şoferul de 16 ani, aflat la volanul maşinii. Totul se întâmplă sub ochii mamei care aleargă disperată să-i salveze. Panica de la faţa locului e surprinsă de camerele de supraveghere. Oamenii din parc, alertaţi de zgomotul impactului, aleargă să vadă ce se petrece. 

Păi a venit cu viteză, a venit cu viteză în parcare, mi-a lovit maşina, pe care a luat-o târâş şi s-a dus şi în celelalte şi a dat direct peste copii. Copiii se văd pe camere cum se retrăgeau. Au auzit că vine maşina şi s-au dus, s-au retras lângă maşină, ca să facă loc. Şi atunci…”, povesteşte proprietarul uneia dintre maşinile avariate. 

Cu câteva momente înainte, tatăl copiilor plecase din parc. Camera lui de bord filmează maşina care goneşte pe şosea. Se pare că cei doi adolescenţi au făcut în ultima clipă schimb iar autoturismul s-a transformat brusc într-o armă mortală în mâinile individului de 16 ani fără permis.

După ce s-a înfipt în maşinile parcate şi i-a zdrobit pe cei doi fraţi, şoferul de ocazie şi prietenul lui pasager au coborât din autoturism şi au fugit imediat de la locul tragediei pe care au provocat-o. Camerele de supraveghere i-au surprins în timp ce aleargă prin parc ca să-şi piardă urma. Abia după trei ore şi zeci de filtre prin oraş, adolescentul teribilist s-a predat la o secţie de poliţie.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton