Trucuri pentru memorie. Ce trebuie să faci pentru a învăța multe lucruri într-un timp scurt

 Dumba Gabriela
.

Iată câteva trucuri pentru memorie! Ce trebuie să faci pentru a învăța mai multe lucruri într-un timp scurt și nu stai extraordinar de bine cu memoria. Spre exemplu, înaintea unor examene importante când trebuie să reții multe informații, din domenii diferite, și timpul este scurt, poți apela la câteva trucuri ca să reții mai bine.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Nu toată lumea are memorie de elefant, așa cum se spune în popor când reții multe lucruri imediat ce le citești o dată, dar putem apela la câteva trucuri pentru a memora mai rapid. Ce putem face, așadar, pentru o memorie brici într-un timp relativ scurt!

Citește și: Cum își alege Carmen Iohannis ținutele. Designerul Eli Lăslean, despre colaborarea cu Prima Doamnă a României: „Nu avem un protocol’

Citește și: Cum a aflat fiica lui Aurelian Preda cine este mama ei biologică:„E verișoara mea, adică nepoata tatălui

Citește și: Un nou proces pentru Fulgy în dosarul drogurilor.Ce le-a cerut judecătorilor

1. Trucuri pentru memorie: Concentrează-te

E foarte bine ca înainte să te apuci de învățat să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut. Din acest motiv trebuie să elimini sursele ce îți pot atrage atenția: telefoane mobile, prieteni, rețelele de socializare, familie. Toate acestea se pot împiedica să nu acorzi destul de mult timp și concentrare procesului de învățare.

2. Trucuri pentru memorie: Memorează prin scris

Scrisul te ajută să reții cele mai multe informații, așa că cel mai bine să înveți e să și rescrii informațiile pe care le ai de memorat. Faptul că le notezi te va ajuta să le memorezi mult mai bine și cu maximă exactitate. Memoria vizuală te va ajuta să îți revezi notițele și astfel îți vor rămâne întipărite în minte.

3. Trucuri pentru memorie: Citește cu voce tare

Totodată, studiile mai arată că și cititul cu voce tare e foarte eficient în procesul de învățare și memore, căci îmbunătățește amintirea cu până la 10%. E important ca atunci când vrei să reții ceva să citești cu voce tare textul pe care vrei să-l memorezi, iar aici ne vom folosi de memoria auditivă.

4. Trucuri pentru memorie: Odihnește-te cum trebuie

Foarte important este și somnul. Studiile arată că tot timpul creierul absoarbe mai bine informațiile chiar înainte de somn sau imediat după ce ai studiat. Conform anumitor cercetări, citate pe spynews.ro, persoanele care învăță înainte să se culce au o memorie mult mai bună.

Rolul somnului în memorarea și învățarea anumitor informații e foarte important. Totodată, studiile mai arată că și imediat după ce vă treziți puteți să memorați lucruri mai ușor, căci creierul poate să rețină mai rapid informațiile, dat fiind faptul că nu e încărcat cu altele.

5. Trucuri pentru memorie: Ai grijă ce mănânci

Alimentația joaca un rol foarte important deoarece poate sa contribuie la mentinerea capacitatii de concentrare si la stimularea memoriei. De aceea, este indicat sa consumi cat mai multe fructe si legume cu frunze verzi, care contin antioxidanti si elemente nutritive.

Poti lua suplimente cu vitamina B, intrucat ajuta la buna functionare a creierului sau iti poti furniza doza de vitamina B din alimente precum: ficat, galbenus de ou, drojdie de bere.

6. Trucuri pentru memorie: Fă mișcare

Sportul este si el esential pentru mentinerea starii de sanatate si, implicit, a memoriei. Exercitiile fizice au un rol important in imbunatatirea circulatiei sangelui, oxigenarea creierului si, prin urmare, acesta va functiona excelent.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton