Ashley și Christian, doi americani care au terminat recent facultatea, au plecat în lume și și-au propus să ajungă în toate țările de pe planetă. Traseul lor i-a purtat și în România, iar cei doi turiști americani au ajuns și în București, unde au fost impresionați de frumusețea orașului.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Acum ceva timp, cei doi turiști americani au petrecut mai multe zile în București, prezentându-și impresiile pe canalul lor de YouTube, așa cum fac după fiecare loc vizitat. Filmarea pe care au postat-o a strâns zeci de mii de afișări și sute de comentarii favorabile României. Ulterior, au postat mai multe clipuri din România, în care au prezentat peripețiile lor în Sibiu, pe Trasfăgărășan sau la castelul Bran.
Ce spun cei doi turiști americani despre București
Tinerii americani au locuit aproape de Piața Universității în Capitală. Ashley a fost impresionată de Librăria Cărturești de pe strada Lipscani, ce se desfășoară pe șase niveluri. 'Este cu siguranță mai mult decât o librărie, un loc cu adevărat special', spune Ashley.
O impresie deosebită le-a lăsat celor doi americani pasajul acoperit Macca-Villacrosse ce face legătura dintre Calea Victoriei și Strada Lipscani. 'Bucureștiul este cunoscut ca Micul Paris al Estului Europei, iar atmosfera și cafenelele din acest pasaj pot depune mărturie în acest sens', precizează Ashley.
Cei doi tineri au rămas cu gura căscată în fața Palatului CEC, spunând că este cea mai frumoasă clădire de bancă pe care au văzut-o vreodată, fiind impresionați de arhitectura unică a clădirii realizată după planurile arhitectului francez Paul Gottereau, cu elemente specifice din arhitectura franceză de la sfârșitul secolului al XIX-lea.
Americanii s-au îndrăgostit de papanași
Americanilor le-a plăcut mult ciorba de burtă și papanașii pe care i-au servit la un restaurant din Centrul Vechi. 'Papanașii sunt cel mai bun desert pe care l-am mâncat până acum în cele peste 30 de țări vizitate pe glob', a spus Ashley.
Iar impresiile cuplului de americani după zilele petrecute în București au fost dintre cele mai bune. 'Bucureștiul este un oraș cu adevărat special, probabil cel mai subestimat oraș al Europei. Are clădiri cu o arhitectură superbă, mâncare foarte bună și o viață de noapte palpitantă. Voi mai veni cu siguranță în România', precizează Christian.
Doi vloggeri americani au vrut să vadă ce pot cumpăra cu 100 de lei în București
Luna trecută, doi vloggeri americani au făcut un experiment și au demonstrat ce poți face în București cu un buget de 100 de lei, adică puțin peste 20 de dolari. Aceștia au rămas impresionați de transportul public.
„Ați auzit de expresia ‘O altă zi, un alt dolar’, dar ce spuneți despre ‘O altă zi și un alt leu’?', își încep cei doi aventura în București.
Potrivit adevărul.ro, ei au menționat că în Chicago (cel mai mare oraș din statul Illinois și al treilea ca mărime din Statele Unite ale Americii, după New York și Los Angeles), acești bani le-ar fi ajuns doar pentru o cafea și un burrito.
Turiștii și-au început ziua la o covrigărie, cu cele mai ieftine produse de patiserie care se pot cumpăra de la colț de stradă. Pentru un covrig și un ștrudel au plătit 3 lei. Apoi, în aventura lor prin București, în afara Centrului Vechi, a fost nevoie să apeleze la metrou, pe care l-au catalogat peste cel din Cincinnati (Ohio), dar și din Louisville (Kentucky).
„Ar putea fi chiar și peste cel din Londra, pentru că este mult mai ieftin', afirmă unul dintre vloggeri. Aceștia s-au arătat apoi uimiți de „sistemul robust' de transport în comun de sub pământ în comparație cu mărimea orașului.
„Ca o provocare, Sydney și cu mine pornim astăzi la drum cu câte 100 de lei fiecare. Așadar avem aici 100 de lei, care înseamnă 22,90 de dolari. O să vedem ce putem cumpăra în București cu numai 100 de lei.
Am mai spus-o de câteva ori, acest oraș este incredibil de accesibil și incredibil de distractiv. Dacă am ieși în oraș în Chicago, cu 22,90 dolari ne-am lua doar câte un burrito și o cafea și ar trebui să ne întoarcem acasă. Așa că hai să vedem ce putem face cu 100 de lei în București, România, astăzi!„, și-au început tinerii aventura în București.
Cei doi turiști își cumpără un covrig și un ștrudel, despre care spun că este cea mai ieftină mâncare pe care o poți găsi în tot orașul. „Acestea au fost câte trei lei fiecare. Acum mai avem câte 97 de lei. Ne-am luat un covrig, de care am mai mâncat, și un ștrudel. Acesta va fi mic dejunul nostru în drum spre metrou. Cele două împreună au costat un dolar și niște mărunțiș.
Următoarea pe listă este o cafea. Vom ieși din Centrul Vechi să vedem dacă găsim undeva mai ieftin. (…) Este imaculat! Nu-mi vine să cred ce bine arată. Este un oraș de mărime medie în Europa. Cred că este al 12-lea sau al 13-lea ca mărime.
E incredibil că au un sistem atât de extins de metrou într-un oraș de această mărime. Dacă era Cincinnati sau Louisville, acolo nu avem un sistem atât de extins de metrou care să te ducă oriunde ai nevoie. E chiar mai bine ca la Londra, pentru că e mult mai ieftin. Un bilet de două călătorii cu metroul costă 6 lei, adică aproximativ un dolar. Și dacă vrei un preț chiar și mai bun, îți poți cumpăra 10 călătorii cu 20 de lei. Înseamnă 45-46 de cenți pe călătorie cu un tren frumos și foarte curat, care sosește mereu la timp.
E ora 2:30 ziua și am cheltuit amândoi 34 de lei fiecare. Mai avem câte 66 de lei. Apoi, cei doi turiști merg la restaurant. Încă o cină tradițională grozavă. Ne-am luat niște mici buni și niște pastramă românească de miel. Am observat când am ieșit să mâncăm în oraș că o astfel de masă ne costă de obicei în jur de 50 de lei de persoană, deci 100 împreună. Asta înseamnă în jur de 23$. Ne-au mai rămas bani și pentru desert. Am mers la o clătitărie pe lângă care am trecut de câteva ori. (…)
Nu a fost deloc o provocare. A fost o zi foarte plăcută. Dacă ar fi să repetăm experimentul, l-am face cu 100 de lei pentru amândoi. Asta vă arată ce prețuri minunate sunt aici. Mă duc să-mi savurez clătita„, au spus băieții pe canalul lor de YouTube.