Ultimul mesaj al lui Aleksei Navalnîi, cu două zile înainte de a muri în închisoare: "Tocmai mi-au dat 15 zile într-o celulă de pedeapsă". Ce i-a transmis soției și cum a reacționat mama lui la vestea morții sale

 Oana Pantazi
.

Ultimul mesaj al lui Aleksei Navalnîi, cu două zile înainte de a muri în închisoare. Alexei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Vladimir Putin, a murit a murit vineri, 16 februarie, în închisoare, potrivit declarațiilor făcute de reprezentanții penitenciarului din Districtul Autonom Yamal-Neneț, unde Navalnîi fusese transferat anul trecut. Acesta a reușit să transmită un mesaj înainte de a muri în închisoare, în care a dezvăluit prin ce trece, dar i-a scris și soției sale un mesaj emoționant.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Alexei Anatolievici Navalnîi este cunoscut ca activist și politician rus, care, începând cu 2009, a criticat corupția din Rusia și regimul instaurat de Vladimir Putin. Liderul opoziției, Alexei Navalnîi, a fost întemnițat în 2021 și a murit vineri, 16 februarie, anul acesta, la 47 de ani, potrivit unui anunț făcut de oficialii ruși ai penitenciarului din Districtul Autonom Yamal-Neneț. Înainte de moarte cu două zile, politicianul a mai apucat să trimită două mesaje din închisoare. Iată cum a reacționat mama liderului opoziții ruse după moarta fiului ei!

aleksei-navalnii-640×400-2-1aleksei-navalnii-640×400-2-1

Ultimul mesaj al lui Aleksei Navalnîi, cu două zile înainte de a muri în închisoare

Autoritățile de la Moscova au anunțat vineri, 16 februarie că Aleksei Navalnîi, cunoscut activist și politician rus, opozantul lui Vladimir Putin, a murit în închisoare. Înainte de a se produce tragicul deznodământ, acesta a apucat să trimită două mesaje. În primul dintre ele critica regimul de la Moscova, în timp ce cel de-al doila mesaj a fost dedicat soției sale.

„Colonia Yamal a hotărât să doboare recordul de slugărnicie și mulțumire față de Vladimir și autoritățile moscovite. Tocmai mi-au dat 15 zile într-o celulă de pedeapsă. Adică aceasta este a 4-a celulă de pedeapsă în mai puțin de două luni în care am fost cu ei', a transmis Aleksei Navalnîi pe 14 februarie, în mesajul său de pe rețeaua X.

Citește și: Cine este Cristi Iacob de la Power Couple. E căsătorit de 15 ani cu o actriță

Citește și: Irina Fodor și-a făcut o schimbare de look spectaculoasă: „A durat 4 ore transformarea, o să înrămez pozele astea’. Cum arată acum

Puțin mai târziu, în aceeași zi, politicianul i-a scris un mesaj și soției sale, postat tot acolo, alături de o fotografie emoționantă.

„Iubito, totul e ca într-un cântec cu tine: între noi sunt orașe, luminile de decolare ale aeroporturilor, furtunile albastre de zăpadă și mii de kilometri. Dar simt că ești aproape în fiecare secundă și te iubesc din ce în ce mai mult', este mesajul publicat de Navalnîi.

Msajul mamei lui Aleksei Navalnîi

Liudmila Navalnaïa, mama politicianului Aleksei Navalnîi, a transmis, vineri, într-un mesaj pe Facebook, că și-a văzut ultima dată fiul la începutul acestei săptămâni și că acesta era cât se poate de bine, a transmis ziarul rusesc independent Novaia Gazeta, citat de The Guardian. Femeia refuză să creadă că fiul ei a murit.

„Nu vreau să aud condoleanțe. L-am văzut în închisoare pe 12 (februarie – n.r.), la o întâlnire. Era viu, sănătos și fericit', a transmis Liudmila Navalnaïa.

Nici Kira Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a politicianului, nu avea mai multe informații despre moartea liderului opoziției ruse: „Nu avem încă nicio confirmare în acest sens. Avocatul lui Aleksei se îndreaptă acum spre colonia Kharp. De îndată ce vom avea informații, le vom comunica', a spus aceasta.

Avocatul lui Navalnîi, Leonid Solovyov, a declarat pentru Novaia Gazeta că nu poate comenta informațiile potrivit cărora acesta a murit în închisoare. Acesta a dezvăluit că un alt avocat l-a vizitat pe Navalnîi în detenție miercuri și că „totul era normal atunci'.

Conform autorităților ruse, Navalnîi (47) s-a simțit rău după o plimbare, și-a pierdut cunoștința și „au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar acestea nu au dat rezultate pozitive. Liderul opoziției ruse era închis din 2021 și se afla într-un penitenciar cu regim special aflat la aproximativ 65 de kilometri de Cercul Arctic.

Navalnîi ispășea mai multe pedepse ce totalizau 30 de ani de închisoare pentru extremism și fraudă, pedepse pe care le-a catalogat drept acte de răzbunare politică deoarece a condus opoziția anti-Kremlin.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton