Un elev de 14 ani a ucis 8 copii și un paznic, într-o școală din Belgrad. Avea listă cu colegii pe care voia să-i ucidă

 Dumba Gabriela
.

Un elev de 14 ani a ucis 8 copii într-o școală din centrul orașului Belgrad, dar și pe paznicul care a încercat să-l oprească să intre în școală. Adolescentul era o persoană tăcută și retrasă, susțin colegii săi, iar arma cu care a intrat la ora de istorie și i-a împușcat pe colegii săi, pe profesor și pe paznic a fost furată de la tatăl lui, medic.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Pe lângă cele nouă persoane ucise, șase elevi și o prefesoară au fost răniți grav, a anunțat Ministerul de Interne. Inițial, agenția de presă Tanjung anunțase că doar paznicul a fost ucis și cinci copii răniți.

profimedia-0773518349profimedia-0773518349

Elevul din Belgrad care și-a ucis colegii a premeditat atacul

Poliția a precizat că însuși atacatorul a sunat să anunțe că a împușcat mai multe persoane. Un alt apel a venit de la directorul adjunct al școlii. Între persoanele decedate sunt 7 fete și un băiat. Atacul a fost premeditat, a spus șeful poliției din Belgrad.

Colegii de clasă ai suspectului susţin că acesta a intrat la ora de istorie, a deschis mai întâi focul asupra profesoarei, apoi a îndreptat arma spre copii. Acesta l-a împușcat pe agentul de pază care a încercat să-l împiedice să intre în unitatea şcolară.

În sala de clasă în care adolescentul și-a ucis mai mulți colegi a fost găsit un rucsac care conținea trei sticle de cocktail Molotov, anunță autoritățile. Elevul ar fi avut la el două arme și cinci încărcătoare și listă cu numele colegilor pe care voia să-i ucidă.

Citește și: Ana Maria Mărgean, câștigătoarea Românii au talent 2021, revine ca prezentatoare, la aceeași emisiune: „Această colaborare mă bucură extraordinar'

Citește și: Ce face Lorelai Moșneguțu, fetița fără mâini de la Românii au talent, pentru a înfrunta mai ușor greutățile vieții: „Așa obișnuim…’

Nova.rs relatează mărturia unei fete care a fost martoră la împușcăturile de la școala Vladislav Ribnikar din centrul Belgradului.

„A început să tragă la întâmplare, avea două încărcătoare în mână, a împușcat mai întâi profesorul de istorie, apoi a continuat. A ucis doi dintre prietenii noștri, m-am întins deasupra lor, ca să creadă că sunt moartă. A părăsit sala de clasă, dar împușcăturile încă se auzeau', descrie fata.

Tatăl criminalului din Belgrad a fost arestat

Tatăl băiatului suspectat că a ucis nouă persoane, inclusiv un agent de securitate, în această dimineață la Școala Elementară „Vladislav Ribnikar' din Belgrad, a fost arestat, a declarat ministrul de Interne, Bratislav Gašić, într-o conferință de presă.

Acesta a declarat că ambele pistoale care au fost găsite în posesia băiatului erau deținute legal de tatăl său.

„Părintele susține că avea mai multe arme și le ținea închise. Avea mai multe arme din 2016 și 2017 și că seiful avea un cod. Evident, copilul avea codul din moment ce a reușit să pună mâna pe acele două arme', a spus Gašić.

Acesta a adăugat că, potrivit unor informații neoficiale, băiatul a fost dus la vânătoare de tatăl său și așa a învățat să tragă cu arma.

Împușcăturile în masă sunt relativ rare în Serbia, care are legi foarte stricte privind armele de foc. Dar Balcanii de Vest sunt inundați de sute de mii de arme ilegale în urma războaielor și tulburărilor din anii 1990.

Autoritățile sârbe au oferit mai multe amnistii pentru cei care predau sau înregistrează armele ilegale. Potrivit unui raport din 2019, în Serbia există 39,1 arme de foc la 100 de persoane, notează BBC.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton