Un șofer minor de 17 ani a omorât un băiat de 9 ani, într-un accident de mașină, lângă parcul Pantelimon din București. Sora lui de 7 ani a rămas fără un picior / Șoferul s-a predat astăzi la Poliție

 Dumba Gabriela
.

O plimbare de duminică, în parcul Pantelimon din București, s-a sfârșit tragic pentru o familie din București. Doi copii de 9 și 7 ani, însoțiți de mama lor, se pregăteau să plece din parc când în ei a intrat în plin o mașină condusă de un minor de 17 ani. Din păcate, băiatul de 9 ani a murit, iar sora lui se zbate între viață și moarte la spital. Astăzi, minorul s-a predat la Poliție, după ce ieri a fugit de la locul accidentului.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Tragedia a avut loc duminică seara, lângă parcul Pantelimon din Sectorul 2 al Capitalei. Cei doi copii au ieșit la plimbare, împreună cu mama lor. După ce șoferul minor s-ar fi urcat la volanul acelei mașini, martorii spun că ar fi plecat în viteză din parcare, acolo unde i-ar fi lovit cu putere pe cei doi copii, care ieșeau din parc, pe trotinete, alături de mama lor.

accident-pantelimonaccident-pantelimon

Șoferul minor care a provocat accidentul mortal, lângă parcul Pantelimon, s-a predat astăzi la Poliție. A omorât un băiat de 9 ani

Autorul accidentului produs duminică seară în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon din Bucureşti a fost reţinut, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

„În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada Rutieră, a fost identificat conducătorul autovehicului, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 17 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost testat cu aparatele Alcooltest şi DrugTest, rezultate indicate fiind 0, respectiv negativ. De asemenea, a fost condus la sediul INML pentru prelevarea de mostre biologice', a anunţat luni dimineaţa Brigada Rutieră.

Între timp, au apărut primele imagini cu fuga băiatului de 17 ani şi a pasagerului din maşină, surprinse imediat după accident. Sora șoferului minor, care i-a spulberat pe trecerea de pietoni în Sectorul 3 al Capitalei pe cei doi fraţi în vârstă de șapte şi nouă ani, ucigându-l pe cel din urmă, spune că totul ar fi început de la „o joacă de copii'.

Citește și: Georgică Cornu, părăsit de noua iubită din cauza Marinei Almășan. Cum a reacționat după ce prezentatoarea TV l-a amenințat cu proces: „Stai în banca ta, lumea te știe cine ești. Voi solicita…

Citește și: Claudia Pătrășcanu a răbufnit după ce Gabi Bădălău a vorbit despre episodul în care și-ar fi dat copiii afară din casă: „A mers prea departe cu denigrările și le continua chiar la adresa copiilor noștri, spre rușinea lui. Pentru mine acest om nu mai există. Nu-l cunosc!

Cum a ajuns minorul la volanul mașinii cu care a provocat accidentul mortal de lângă parcul Pantelimon

Proprietarul mașinii cu care minorul a provocat tragedia de lângă parcul Pantelimon susţine că i-a dat autoturismul nepotului său, care avea carnet, şi că este şocat că acesta l-a lasat la volan pe adolescentul care a produs accidentul mortal.

Am dat mașina să o repare că aveam toba stricată la ea și l-am trimis pe nepotul meu cu băiețașul ăsta și ce s-a întâmplat… am rămas șocat. A venit poliția și mi-a spus: domne, aveți un Logan alb, sunteți proprietarul. Când mi-a zis poliția am rămas trăsnit, eu știam că mașina e la mecanic să o repare, am și declarat, a spus proprietarul mașinii cu care au fost loviți cei doi copii.„, a declarat acesta la Antena 3.

Din primele informații, șoferul i-a văzut foarte târziu pe copii și ar fi tras de volan, iar din acest motiv ar fi lovit și celelalte mașini. Viteza la momentul accidentului urmează să fie stabilită la expertiză.

„Păi a venit cu viteză, a venit cu viteză în parcare, mi-a lovit maşina, pe care a luat-o târâş şi s-a dus şi în celelalte şi a dat direct peste copii. Copiii se văd pe camere cum se retrăgeau. Au auzit că vine maşina şi s-au dus, s-au retras lângă maşină, ca să facă loc. Şi atunci…”, spune un martor.

La locul tragediei, cunoscuţii celor doi copii, dar şi alţi oameni impresionaţi de drama lor au făcut un adevărat altar de flori şi lumânări.  

Medicii au reușit să-i salveze piciorul fetiței de 7 ani, care fusese aproape amputat în accidentul din Pantelimon

Martorii tragediei din Pantelimon spun că șoferul minor ar fi plecat în viteză din parcare, acolo unde i-ar fi lovit cu putere pe cei doi copii, care ieșeau din parc, pe trotinete, alături de mama lor. Copiii au fost prinși ca într-o menghină între mașină și celelalte vehicule care staționau.

Fratele ei de 9 ani a murit, dar fetița de 7 ani luptă pentru viața ei. Se află în stare gravă, însă medicii au reușit, în urma unei operații de nouă ore, să-i salveze piciorut stâng, aproape amputat în accidentul rutier din Pantelimon.

Reprezentanții Spitalului de copii Grigore Alexandrescu au declarat luni dimineață că fetița de șapte ani a fost adusă de SMURD în stare gravă, intubată și ventilată mecanic cu cvasiamputație de picior stâng, de la nivelul coapsei.

Medicii au intrat imediat în sala de operație, cu o echipă pluridisciplinară formată din anestezist, ortoped, chirurgi specializați în chirurgie vasculară și chirurgie plastică, pentru replantarea piciorului. S-au refăcut artera femurală și toate structurile – os (numeroase fracturi),, mușchi, tegument, au comunicat medicii.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton